2020 F3 Neowise op 10 juli 2020

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #23613

  InFINNity Deck
  Participant
  posts: 365

  Vanavond de eerste poging gedaan 2020-F3-Neowise op de plaat te zetten. Nu heb ik LRGB geschoten, ieder 12 x 1 seconde, maar in APP kan ik ze bij gebrek aan sterren niet stacken. Bijgaande plaat is even snel in PSP uit drie losse subs samengesteld en dus nog niet geweldig.

  Graag hoor ik hoe ik dit het beste fatsoenlijk kan stacken en tot een kleurenplaat kan maken.

  Alvast bedankt!

  Nicolàs

  • 4 people like this.
  #23617

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1083

  Interessante opname!

  #23620

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1083
  #23621

  InFINNity Deck
  Participant
  posts: 365

  Dank! Ik neem aan dat PI het allemaal in één keer kan, de video laat het processen met kleurenopname zien, maar ik neem aan dat het verwerken van monochroom tot RGB gene probleem is met PI?

  Inmiddels heb ik begrepen dat het ook met DSS (Deep Sky Stacker) kan Alleen de RGB combine moet ik dan nog even uitzoeken, maar schijnt weer met GIMP te kunnen (of met PSP).

  Afijn, weer zat te leren… 🙂

  Nicolàs

  #23622

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1536

  Nicolàs, alles kan in Pixinsight, maar ik gebruik Astropixelprocessor voor het stacken/calibreren/ (Ha)(L)RGB samenvoegen. Komeetstacken heb ik een tijd gedaan in Deepskystacker en dat werkt, maar gaat veel beter en eenvoudiger in Pixinsight.

  #23624

  InFINNity Deck
  Participant
  posts: 365

  Ik zal eens aan @musquetier vragen (bij deze) om daar samen naar te kijken. Hij gebruikt PI al een tijdje, dus heeft in ieder geval de ervaring met het programma.

  Inmiddels ben ik met DSS bezig geweest. Ik kon mijn master flats van APP niet gebruiken in DSS en nu even geen tijd om die met DSS te maken, hopelijk later komende week wel. Samenvoegen heb ik gedaan met PSP. Ook in PSP de eigen beweging gecorrigeerd, het resultaat wordt al beter. Er is nog wel meer uit te halen denk ik. Ik weet dat @bula comet-stacking wil gaan inbouwen, hopelijk kan hij er binnenkort tijd voor vinden. 😉

  Bijgaand een alweer iets beter resultaat uit dezelfde data.

  Nicolàs

  • 2 people like this.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You need to log in or to reply to this topic.