APT Astro Photography Tool

 • This topic contains 8 replies, has 5 voices, and was last updated by  Guest 2 years ago.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #14404

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1470

  Een alternatief voor Sequence Generator Pro (SGP)  en Backyard EOS/Backyard Nikon (BYE/BYN) is Astro Photography Tool (APT). Met een prijs van 18.70 euro voor de volledige versie is APT zeer betaalbaar zeker vanwege funkties die alleen in APT te vinden zijn zoals : “Multi-camera synchronization and dithering”, “Light Auto plan type for EOS for easier eclipse imaging in AV dial mode”, “Automatic EOS Lens focusing”. Zie de APT website voor volledige lijst en download. Het programma is er ook in een Nederlandstalige versie en de “demo” heeft vrijwel alle funkties en heeft geen verloopdatum.

  • 2 people like this.
  #14861

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1061

  Dank voor de tip Kees. Ik denk dat ik APT eerst volgende sessie ga testen, ik vind deze applicatie erg interessant uit zien. Vooral de mogelijkheid tot plate-solving en de integratie met planetarium programma’s zijn erg interessant.

  • 1 person likes this.
  #14930

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1061

  Een alternatief voor Sequence Generator Pro (SGP)  en Backyard EOS/Backyard Nikon (BYE/BYN) is Astro Photography Tool (APT).

  Heb je APT al getest?

  #14931

  Groenewold
  Participant
  posts: 1174

  Ga ik dit weekend (als er een opening in de lucht blijft) eens testen, ben toch alleen geïnteresseerd in de guiding op dit moment dus waarom niet. 🙂 Best indrukwekkend wat het kan als ik het goed lees.

  #15186

  Defesche
  Participant
  posts: 137

  Ik gebruik APT al bijna 2 jaren tot grote tevredenheid. Het is zijn kleine geldbedrag meer dan de moeite waard. Platesolve werkt, indien alles goed is geïnstalleerd, ook zonder internetverbinding. Ik richt mijn kijker ergens in de buurt van het op te nemen object en laat APT een proefopname maken (via de auto-key in Pointcraft), waarna een platesolve wordt uitgevoerd en de hemelcoordinaten aan de montering worden doorgegeven zodat deze gesynchroniseerd is. Na de pooluitlijning is het nu nog maar een fluitje van een cent om met je eigenlijke werk te beginnen.

  • 3 people like this.
  #19475

  Guest
  Participant
  posts: 42

  Nog even inhaken op een oud draadje. Heb APT geïnstalleerd en het werkt goed met mijn Canon camera’s (zoals met BackyardEos). Een beetje donkere, vage interface, maar ala.Het probleem waar ik nu tegen aanloop is het gebruik van ZWO camera’s. Dit kan alleen via Ascom drivers. Krijg echter  geen camera beeld itt tot SGP waarbij in de keuzelijst van camera’s keurig staat dat een ZWO device voorhanden is. Kent iemand dit probleem?Ik heb begrepen dat het mogelijk een USB3 probleem kan zijn, waar APT niet altijd even goed mee om weet te gaan.

  Wim Engels

  #19480

  Groenewold
  Participant
  posts: 1174

  Helaas niet, maar werkt APT niet met ASCOM samen dan? Want dan zou het niet uit moeten maken. Edit; ik lees net dat dat idd gewoon moet werken. Aangezien SGP wel beeld laat zien zou ik gaan denken aan een instelling in APT.

  #19482

  Guest
  Participant
  posts: 42

  Hi Groenewold,

  Bedankt voor de reactie. Zowel SGP als APT gebruiken ASCOM drivers maar ook SGP geeft geen beeld. SGP geeft wel aan dat er een ZWO camera aanhangt. Enfin, ik blijf zoeken naar de oorzaak.

  #19483

  Guest
  Participant
  posts: 42

  By the way, er is sinds vandaag een nieuwe versie uit van APT: 3.5.4 met een waslijst aan bug fixes.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You need to log in or to reply to this topic.