ASI294MC pro to the max

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #24305

  Bus
  Participant
  posts: 283

  Een aantal dagen geleden wilde ik komeet C/2020 M3 (ATLAS) op de foto zetten…. Om de tijd te doden had ik nog een klein half uurtje om M42 op de foto te zetten.

  Met in het achterhoofd de kennis dat de ASI294MC op gain 120 in de zogenaamde “lage ruis stand” schiet bij nagenoeg gelijkblijvend dynamisch bereik wilde ik toch eens testen wat de camera doet op gain 390 (max gain voor de ASI294MC pro).

  Met een 24-tal subs van elk 60 seconden op M42 verwachte ik niet heel veel. Ik was echter verbaast wat er uiteindelijk uit APP en de nabewerking in Photoshop rolde.

  Dit is zeker een object welke ik nog eens iets langer op de korrel ga nemen met gebruik van deze settings.

  Fijne avond.

  • 4 people like this.
  #24306

  Musquetier
  Participant
  posts: 511

  Prachtige foto Rutger. M42 is altijd een dankbaar onderwerp en het centrum is een uitdaging tijdens de verwerking (brand vaak uit) maar in jouw foto prima weergegeven! Ook al het stof komt prachtig tot zijn recht, kortom top plaat!

  • This reply was modified 5 months ago by  Musquetier.
  • 1 person likes this.
  #24309

  Bus
  Participant
  posts: 283

  Hoi Bob (Of was het nou Rob),

  Deze opname verdient ook nog een paar extra korte subs van 10 sec o.i.d. om het trapezium nog beter in beeld te krijgen. Het weer heeft de laatste tijd echter niet echt meegewerkt, dus dat is iets voor op de to-do lijst.

  #24316

  Bus
  Participant
  posts: 283

  Het euvel is boven water…Na de opmerking van @theunissen (nogmaals, mijn post had geen negatieve bedoeling richting het SN-forum, maar eerder een rechtstreekse vraag hoe je het beste een afbeelding in voldoende resolutie kunt uploaden zodat iedereen van die mooie afbeeldingen kan genieten, maar dat terzijde) werd ik erop geateendeerd dat de ge-uploade afbeelding slecht 55Mb was met een resolutie van 831 x 730 pixels (of iets van die strekking). Toen begonnen bij mij ook de bellen te rinkelen en heb ik even nagezocht waar de afbeelding vandaan kwam. Het bleek een screenshot te zijn van mijn Instagram welke ik op mijn telefoon had staan, dus heb tijdens het typen van dit bericht op min telefoon gewoon de verkeerde afbeelding ge-upload in het originele bericht…..

  Bi dezen dus toch nog het “origineel” en wil ik iedereen bedanken voor zijn bijdrage aan dit draadje.

  Met vriendelijke groeten,

  Rutger

  • This reply was modified 4 months, 3 weeks ago by  Bus.
  • 2 people like this.
  #24319

  InFINNity Deck
  Participant
  posts: 426

  Hoi Rutger,

  het is nu duidelijk wel gelukt een hoge-resolutie versie van de foto te plaatsen, mooi hoor! Ik zie alleen iets vreemds aan de linker kant. Daar is een soort van dubbel spoor te zien die ik niet in mijn eigen foto zie en ook niet in die van anderen. Enig idee waar dat spoor vandaan komt?

  Nicolàs

  #24320

  Bus
  Participant
  posts: 283

  Dat dubbele spoor is een reflectie artefact van de heldere sterren uit de nabijgelegen Running man nevel.

  #24321

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1087

  Na de opmerking van @theunissen (nogmaals, mijn post had geen negatieve bedoeling richting het SN-forum, maar eerder een rechtstreekse vraag hoe je het beste een afbeelding in voldoende resolutie kunt uploaden zodat iedereen van die mooie afbeeldingen kan genieten,

  Geen probleem uiteraard, ik reageerde ook alleen op:

  de resolutie hier op het forum echt waardeloos is

  slecht 55Mb was met een resolutie van 831 x 730 pixels

  55kb 🙂 … zoals inmiddels bekend is de limiet 20mb

  #24322

  Bus
  Participant
  posts: 283

  Ik doelde met die zinssnede meer op het feit dat mijn eigen afbeelding er op het forum waardeloos uitzag,  en dus niet naar het forum zelf…..het is maar net hoe je het leest.

  #24324

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1540

  Het is maar net hoe je het leest? Ik kan dit maar op 1 manier lezen, de opname ziet er bij jou thuis op het scherm prima uit, maar wanneer je diezelfde opname op dit forum post dan is de kwaliteit slecht. Dat is wat je schrijft.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You need to log in or to reply to this topic.