Cygnus 70 paneel Gigapixel APP mozaiek in Ha

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • #16601

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1538

  Aangezien dit mozaiek inmiddels ver boven de 48 panelen is uitgekomen heb ik maar een nieuw topic gemaakt voor deze speciale versie. Hiervoor zijn 70 (APP, 40 darks, 25 flats, 150 bias en een Bad Pixel Map) stacks gebruikt met elk tussen 45 en 345 minuten integratietijd, afhankelijk van het onderwerp. Met Astro Pixel Processor versie 1.0521 (een experimentele tussenversie om het nieuwe registratie algorithme te testen), is tenslotte het mozaiek volautomatisch gemaakt. (De APP instellingen geef ik verderop). De volledige versie is 29320×35386 pixels ,ruim 1 Gigapixel en groot genoeg voor een wandvullende afdruk, maar te groot voor gebruik op het internet. Een 50% versie is te download vanaf de Flickr link en goed te bekijken via de Astrobin link.(via klikken op de foto aldaar en dan rechts boven “full resolution” kiezen, is een 120 megabyte bestand dus even geduld met laden, dan naar rechts scrollen want je komt “binnen” in de zwarte linkerbovenhoek)

  gebruikte APP instellingen:

  3) Analyse stars
  min size: 4
  Clip Prof: 0.1
  Filter profile -off)
  Kappa: 3 (set to detect 3000-5000 stars)

  4) Register

  Pattern recognition: pentagons
  scale start: 5
  scale stop: 10
  use dynamic distortion corr: on
  same camera and optics: off)

  Distortion margin: 0.02
  # of overlapping frames: 9

  registration mode: mosaic
  registration model: projective

  6) Integrate
  Weights: quality
  composition mode: full
  LNC degree: 4)
  LNC it: 3
  enable MBB: on
  MBB%: 5
  No under/overshoot on
  Integrate set scale 1.0 (or 0.5)

  • 3 people like this.
  #16602

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1084

  Kees, fantastisch. Er valt veel te zeggen over dit werk en toch schieten woorden te kort 🙂 . Laten we degene die dit mogelijk heeft gemaakt @bula niet vergeten te benoemen 🙂 .

  • 1 person likes this.
  #16604

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1538

  Laten we degene die dit mogelijk heeft gemaakt @bula niet vergeten te benoemen  .

  Nou dat klopt, zonder Mabula zat ik over een jaar nog te prutsen met Pixinsight en ik vraag me af of het dan een beetje had geleken op het resultaat dat APP nu moeileloos voor mij gemaakt heeft!

  • 1 person likes this.
  #16605

  Haverkamp
  Participant
  posts: 648

  Werkelijk fantastisch 😉 !

  @keesscherer, van harte gefeliciteerd met deze hele speciale foto en hartelijk dank voor je hulp met het testen van het nieuwe algoritme ;-).

  Dank je hartelijk @mth75 & @keesscherer, my pleasure !

  #16606

  MauriceToet
  Participant
  posts: 56

  Fantastisch resultaat, Kees! En uiteraard ook met dank aan Mabula.

  Ik zou er zelf voor kiezen de afbeelding een stuk contrastrijker weer te geven; dan komen de subtiele nevelslierten duidelijker naar voren. Als je het op prijs stelt, kan ik je een wat krachtigere ‘stretch’ van de opname laten zien.

  EDIT: ik zie dat je eerdere bewerking van het mozaïek (toen nog wat kleiner) meer in de buurt komt van wat ik bedoel.

  • 1 person likes this.
  #16609

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1538

  . Ik zou er zelf voor kiezen de afbeelding een stuk contrastrijker weer te geven; dan komen de subtiele nevelslierten duidelijker naar voren. 

  Dank je Maurice, bedoel je zoals deze versie? Het klopt dat de subtiele details beter naar voren komen in het overzicht, maar ik vond het mindere contrast een soort ruimtereis ervaring geven bij het erdoorheen bewegen. Met name de Sluiernevel is dan mooier. Maar de versie met meer contrast is ook mooi. Wie wil er mee stemmen? (Het is een foto waar ik nog wel een tijd met plezier aan zal blijven sleutelen {Geen angst,, ik hou de resultaten voor mijzelf 😉 })

  • 2 people like this.
  #16613

  MauriceToet
  Participant
  posts: 56

  Dank je Maurice, bedoel je zoals deze versie?

  Inderdaad, Kees. Ik kwam hier op uit. Ook een weergave in negatief. Dat geeft vaak nóg meer details prijs.

  • 4 people like this.
  #16614

  Haverkamp
  Participant
  posts: 648

  Dank je @mauricetoet 😉

  Die negatief versie is ook wel erg gaaf om te zien !

  #16615

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1538

  Dat was toch wel een hele welkome tip @mauricetoet ! Ik ben even de versies op Astrobin en Flickr aan het vervangen door een contrastrijkere versie!

  #16819

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1538

  Aah, de reclame-campagne voor @bula ‘s APP loopt lekker zo 🙂

  • 4 people like this.
  #16828

  Groenewold
  Participant
  posts: 1182

  Ah zie! Bijna een APOD. 🙂

  • 1 person likes this.
  #16881

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1538

  Ook maar voor de volledigheid een annotated versie van het  70 paneel mozaiek gemaakt op 25% schaal. Dat is nog steeds groot (31MB), maar een prima maat om alle objecten in het beeldveld langs te lopen.  (Staat in de “staging area” op Astrobin)

  • 2 people like this.
  #17023

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1538

  Vandaag kwam de Canvas print van Whitewall.nl  binnen in prima conditie. Is met 1 meter hoog een beetje klein en daarom is de gerealiseerde resolutie (zie foto2) wel goed, maar lang niet wat het zou moeten zijn. Maar ja, het blijft Canvas natuurlijk. Het staat leuk, is niet duur en het grote voordeel van deze uitvoering is dat de maat tot op de cm nauwkeurig te specificeren is. Nu kon ik een zwarte omslag voor de zijkant mee specificeren zodat het mozaiek effect aan de voorkant zichtbaar is zoals ik het wilde. Dank ook aan Marc voor het uploaden! Met mijn satelliet internetverbinding met 800 msec ping kwam ik in problemen met uploaden naar Whitewall….

  • 6 people like this.
  #17024

  Groenewold
  Participant
  posts: 1182

  Ach ja en een print vind ik toch altijd net even anders dan op het beeldscherm, het spat er vaak wat minder vanaf. Maar desalnietemin is dit wel de meest gave die ik mij zou kunnen voorstellen, zelf gemaakt!

  • 1 person likes this.
  #17025

  Haverkamp
  Participant
  posts: 648

  Vandaag kwam de Canvas print van Whitewall.nl binnen in prima conditie. Is met 1 meter hoog een beetje klein en daarom is de gerealiseerde resolutie (zie foto2) wel goed, maar lang niet wat het zou moeten zijn. Maar ja, het blijft Canvas natuurlijk. Het staat leuk, is niet duur en het grote voordeel van deze uitvoering is dat de maat tot op de cm nauwkeurig te specificeren is. Nu kon ik een zwarte omslag voor de zijkant mee specificeren zodat het mozaiek effect aan de voorkant zichtbaar is zoals ik het wilde. Dank ook aan Marc voor het uploaden! Met mijn satelliet internetverbinding met 800 msec ping kwam ik in problemen met uploaden naar Whitewall….

  Gefeliciteerd Kees 😉 !

  Ik zou hem stiekem ook wel hier aan de muur willen hebben. Is voor mij ook wel een mijlpaal dit 😉 (Ik betaal graag de kosten die nodig zijn). Mooi ook om later op terug te kijken, de eerste 50+ panel mosaic in APP die met de nieuwe wiskunde volledig goed gaat… zo zal ik deze plaat zeker herinneren.

  Heb je de volledige TIFF naar whitewall gestuurd of een kleinere versie?

  groet,

  Mabula

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)

You need to log in or to reply to this topic.