IC405, IC410, IC417 en NGC1931

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • Author
  Posts
 • #10153

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  Na 3 opname-sessies wilde ik kijken hoe het “mozaieken” zou gaan. Dat ging prima en deze eerste bewerking (gewone stretch zonder ruisreduktie, maskers en andere toeters en bellen) viel niet eens tegen. Dus hierbij versie 1.0 van 2 panelen met 72x 240 seconden iso1600 elk met Esprit 100/Canon6Da. 2 stacks in DSS en PI met GradientMergeMosaic.

  Pixelpeepers; gebruik onderstaande Flickr of Astrobin link voor de beste weergave……

  Flickr link   astrobin link

  • 4 people like this.
  #10154

  Groenewold
  Participant
  posts: 1175

  Oh wauw Kees, wat een prachtige compositie! Lekker veel kleur erin, mag tikkie minder, maar het blijft super. Damn, dit wil ik ook kunnen. 🙂

  • 2 people like this.
  #10157

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  Dank Vincent. Het verzamelen van data gaat nog door (nu loopt de setup ook weer), en ik ben benieuwd hoeveel ik deze maand nog bij elkaar krijg.

  • 2 people like this.
  #10158

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1072

  Het is inmiddels bekend wat ik van de kleuren vind, overigens prachtig image. Wat je normaal toch wel vaker ziet is dat volle kleuren hand in hand gaan met een te harde bewerking, in geen enkel image van Kees heb ik dit ooit terug kunnen zien. Even inzake de image kwaliteit (Kees gaarne bevestiging).

  Images op de activity wall worden uiteraard in lagere kwaliteit getoond (anders zou de site heeeeeel traag worden bij momenten), images in het forum of in gallery weergave worden zoals geupload getoond. Vraag is dus aan Kees, zie jij verschil bij pixelpeepen tussen de SN weergave en bijv de Flickr weergave? Dubbelklikken op een SN image levert je overigens ook een sterke zoom op (hoger dan in de max Flickr zoom).

  #10159

  Musquetier
  Participant
  posts: 502

  Netjes aangehecht Kees, dit gaat een heel mooie plaat worden. Ik zou hem zelf proberen iets minder hard te stretchen…

  #10161

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  . Vraag is dus aan Kees, zie jij verschil bij pixelpeepen tussen de SN weergave en bijv de Flickr weergave? Dubbelklikken op een SN image levert je overigens ook een sterke zoom op (hoger dan in de max Flickr zoom).

  Zie vergelijkingsscreenprint met links “Full resolution” weergave op Astrobin, en rechts de “dubbelklik” weergave op SN. Het beeld op SN is dan behalve meet dan 100% weergave ook vager.

  M.b.t. het te harde stretchen, het is natuurlijk wel de “Flaming Star nebula” en niet de “Smoldering Star Nebula” 🙂 en dat wil ik dan wel zien. Met het toevoegen van meer data zal de indruk van de te harde stretch vanzelf minder moeten worden.

  #10162

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1072

  en rechts de “dubbelklik” weergave op SN. Het beeld op SN is dan behalve meet dan 100% weergave ook vager.

  Dubbelklik je het image vanaf de homepage of vanuit het forum. Vanuit de homepage klopt dit, vanuit het forum volgens mij niet. Ik moet nog even uitvogelen hoe een vergroting vanaf de homepage het originele image “laat zien”.

  #10163

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  Ik dubbelklikte vanuit het forum. Maar ik wist niet dat er verschil is tussen dubbelklikken op de homepage en het forum, goed om te weten.

  #10164

  Haverkamp
  Participant
  posts: 648

  @keesscherer, mooi begin en een mooie compositie 😉 Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat gaat worden.

  Ik vind ook wel dat de flaming star lekker aangezet mag worden qua saturatie en contrast. Bij veel data moet dat erg mooi worden denk ik.

  @mth75, kan je instellen met wat voor een filter de beelden worden getoond in je platform? Bij Astro Pixel Processor moet ik beelden van soms wel 10000×10000 pixels weergeven in het image viewer panel van de applicatie en zonder gedegen filtering ziet dat er echt niet goed uit. Met een filter afhankelijk van de zoom ten opzichte van ware grootte kan je ook grote foto’s veel beter tonen met betere kleuren en details. Maar dan moet je altijd wel de originele foto als bron hebben, die filteren ( een kleine blok of gauss kernel doet al wonderen) en rescalen aan de server kant, die foto wil je dan tonen voor beste weergave. De download is dan beperkt, maar de kwaliteit is goed. Voor een precieze implementatie weet je me te vinden 😉 Ik vraag me af of WordPress hier een plugin ofzo voor heeft?

  • 1 person likes this.
  #10165

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1072

  kan je instellen met wat voor een filter de beelden worden getoond in je platform?

  Via php “hacks”, of specifieke aanpassingen aan de code van site onderdelen. Hacks is een groot woord, je overruled in feite de defaults. Het is anderzijds logisch dat op de homepage niet de volledige image worden getoond, het initiële downloaden zou dan dan wel erg lang gaan duren.

  Wordpress heeft heel veel plugins, de kunst is echter de plugin te vinden die 1. aan de gewenste functionaliteit voldoet 2. een actief ontwikkel verleden heeft dus perspectief op doorontwikkeling, 3. niet te veel afbreuk aan de performance doet.

  @keesscherer, mooi begin en een mooie compositie ? Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat gaat worden.

  Klinkt als een hint 🙂

  • 1 person likes this.
  #10167

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat gaat worden.

  Klinkt als een hint 

  Is een hint, hint genomen, foto is ook 1.0 zoals aangegeven en data verzamelen gaat doorrrr. Ik heb na afgelopen nacht 1.1 maar ga pas opnieuw “publiceren” wanneer ik voldoende heb om 2.0 te maken.

  #10227

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  Na 267 subs, en 50 achtergond aggregated prieviewboxen in pixinsight voor de goede achtergrondneutralisatie, gepuzzel voor de juiste staralignmentinstellingen en GradientMergeMosaic aangekomen bij dit basismateriaal. Ik reken het goed. Verder met de eindbewerking….. het gourmetten is weer afgelopen voor dit jaar. Top 2000 op NPO Cultura TV zender erbij en ook in Portugal is het genieten!

  #10231

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  Dit is de eindversie in klein formaat (voor de full resolutie zie de Astrobin link hieronder), 267x 240 seconden iso1600, elk paneel gestacked in DSS met 33 flats en 174 Bias en bewerkt in Pixinsight, eerst elk paneel DBE, daarna Backgroundcalibration en Colorcalibration. toen  Staralignment (Register Union/Separate) en daarna GradientMergeMosaic. Vervolgens een lichte masked stretch, Histogramstretch en curves (met masker voor verzadiging). Geen andere bewerkingen, dus ook geen ruisreduktie.  1 van mijn grote “helden” Wei Hao Wang vindt hem mooi, leuk!

  Astrobin link full resolution   Flickr link

  • 3 people like this.
  #10237

  Groenewold
  Participant
  posts: 1175

  Denk toch dat het een van je beste is tot nu toe, ook qua compositie. Wat vindt je zelf?

  #10238

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1486

  Denk toch dat het een van je beste is tot nu toe, ook qua compositie. Wat vindt je zelf?

  Ja, inderdaad. Maar het onderwerp is een beetje (te) bekend en daarom hou ik meer van opnames als die van IC2169 etc. Ik ben nu ook weer bezig met 2 nevels die weinig gefotografeerd worden, dat is erg leuk.

  • 1 person likes this.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

You need to log in or to reply to this topic.