LED straatverlichting

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #8342

  Groenewold
  Participant
  posts: 1177

  Uh oh, loop ik richting bus, zie ik de gemeente alle straatlantaarns vervangen voor… Leds! Aaaaah Nu is mijn tuin achter, maar er staan ook wat lampen welke net niet vanuit de tuin op een bruggetje verderop staan, nooit echt last van gehad maar moet ik nu bang worden? Schijnt led echt enorm intenser omhoog ook?

  #8344

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1073

  Volgens mij mag je bang worden.

  #8345

  Bus
  Participant
  posts: 261

  Als het goed is straalt LED-verlichting alleen naar beneden. Er zal natuurlijk altijd wel wat licht omhoog gekaatst worden. Ze hebben dit laatst ook bij ons in de buurt gedaan. Alle Natrium lampen vervangen voor LED. Nou moet ik zeggen dat het ‘s avonds wel donkerder lijkt. Ik ondervindt er tot op heden nog geen last van, maar dan gebruik ik mijn apparatuur ook niet op zo’n hoog niveau als jullie en stel dus minder hoge eisen.

  #8346

  Groenewold
  Participant
  posts: 1177

  Het zal inderdaad vooral gaan om subs van 10 minuten e.d. en ik schakel binnenkort ook over van F5 op F4. Zucht, hopen dat ze die dingen inmiddels iets slimmer hebben gemaakt, maar onze gemeente kennende vast niet.

  #8357

  Groenewold
  Participant
  posts: 1177

  Nou, volgens mij valt het mee, ik heb het gevoel dat ik niet direct een enorme gradient oid zie in een sub. Zal moeten blijken na bewerking natuurlijk, maar er lijkt mee te leven. We hebben hier wat geluk dat we de achteruin hebben, dan een watertje en dan de achtertuin van de overburen dus alles schermt de straten goed af. Ik heb overigens een guiding record te pakken, 0,25 arcseconds variatie op de declinatie-as!

  #8389

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1495

  Je kan je UHC-S filter wel te koop zetten, dat werkt bij een continue spectrum straatverlichting niet effectief meer.

  #8391

  Groenewold
  Participant
  posts: 1177

  Brr, we zullen zien. Ik denk dat ik dat vanavond meteen is ga bekijken. Ik was bezig met nieuwe H-Alpha data schieten, maar Mabula heeft de registratie van de oude data weten te verhelpen, dus dan maar wat RGB, kijken of ik kleur in de sterren kan krijgen. Maar als dan wel een enorm probleem naar voren komt, dan baal ik wel.

  #8404

  Musquetier
  Participant
  posts: 507

  Meestal zijn die moderne armaturen wel veel beter naar onder gericht, en minder naar de zijkanten (of nog erger naar boven). Ik denk dat het wel mee zal vallen…

  #8417

  Groenewold
  Participant
  posts: 1177

  Toch maar de boel opgeruimd, soms ben je zelfs te moe om de boel simpelweg aan te zetten. 🙂 En de sluier helpt ook niet echt. Ik hoop echter dat het ook meevalt Rob, leek er in ieder geval op dat op smallband het geen echt punt was en dat zou ik dan toch ook ietwat verwacht hebben met 10min subs. M’n nieuwe scope komt overmorgen mogelijk binnen, dus op F4 nog maar eens goed bekijken, dat wordt nog trickier.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You need to log in or to reply to this topic.