Sadr en omgeving, 5 september 2016

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #8603

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1070

  En ik sluit af met het gebied waar ik gisteravond mee begonnen ben. Ik ga komende dagen eens experimenteren met veel meer subs (in Melkweg gebieden) en uitzoeken hoe ik het groen beter onder controle krijg. Zowel SCNR als ColorCalibration maken niet heel veel uit voor de groenreductie.

  Overigens drukte ik voor een achtergrond (preview) wilde selecteren per ongeluk op uitvoeren (BackgroundExtraction tool) waardoor zonder selectie het hele image als referentie werd genomen, ik vond het resultaat beter dan met een preview. Zoals eerder geschreven, 30x40s op ISO800.

  • 1 person likes this.
  #8788

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1070

  Herbewerking. Een “betere” ColorCalibration en DBE ipv ABE (handmatige achtergrond extractie ipv automatisch), meer data is zoals Kees terecht opmerkt benodigd.

  • 2 people like this.
  #12550

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1070

  Even een setje oudere data geprobeerd, voor mijn eerste volledige APP bewerking. Uiteraard is mijn data niet representatief voor wat APP aan mogelijkheden biedt noch is deze bewerking optimaal uitgevoerd (lerende in een pre-beta), maar snel in de buurt komen van mijn PI bewerkingen geeft een alleraardigst gevoel.

  • 3 people like this.
  #12555

  Groenewold
  Participant
  posts: 1175

  “Snel in de buurt komen van PI”, dat alleen al is een interessante feature natuurlijk. 🙂 Ik ben heel benieuwd hoeveel tijd het kost om mijn M31 te reproduceren, want dat eindresultaat (waar ik nog steeds heel tevreden over ben als perfectionist), was me een lijdensweg.

  • 1 person likes this.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You need to log in or to reply to this topic.