Star Adventurer

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #10731

  Snoek
  Participant
  posts: 12

  Ik wil graag een kleine reismontering aanschaffen voor de vakantie. Vorig jaar met mijn Canon 450D en een SamYang 16mm F2 lens op een vast statief al kleine vorderingen geboekt met het schieten van de melkweg. In juli voor 3 weken een afgelegen huisje in Frankrijk gehuurd met weinig lichtvervuiling. Wil daar proberen wat leuke wide field plaatjes te schieten. Heb nu de Skywatcher star adventurer op het oog. En specifiek de mini versie met wifi (zie andere vraag in deze rubriek). Heeft iemand ervaringen met de star adventurer? Is dit een goede keus? Eenvoudig te bedienen? Zijn ander modellen/merken beter? Alle tips zijn welkom!

  #10732

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1061

  Ik geloof dat @buzzmeister eenzelfde montering heeft?

  #10734

  KeesScherer
  Participant
  posts: 1470

  Tanja en Cory leggen de Star Adventurer uit 🙂

  • 2 people like this.
  #10736

  Groenewold
  Participant
  posts: 1174

  Cory komt net uit bed? 🙂 Grappig, ik heb precies die tripod.

  #10751

  Bus
  Participant
  posts: 257

  de Astrotracker is beter dan de Skywatcher Star Adventurer vanwege een kleinere periodieke fout. Echter ga je hier met widefield opnames niks van terug zien. Pas bij gebruik van grotere lenzen Is dan de Astrotracker in het voordeel. 

  Het grootse nadeel van een Astrotracker Is dat deze een soort opwindmechnisme heeft welke je na ongeveer 2 uur weer moet resetten.

  De Star Adventurer blijft maar doorgaan. Zo’n 72uur op 4 AA batterijen. Erg handig.

  Ik kan met een 300mm f4 lens ongeveer 1minuut belichten alvorens er stersporen ontstaan. Met een groothoek lens kan je makkelijk tot 15minuten belichten.

  Ik heb zelf de grote variant van de Star Adventurer dus geen ervaring met het kleine model.

  Ik ben er in ieder geval erg blij mee.

  Succes met je aankoop.

  • 1 person likes this.
  #11090

  Snoek
  Participant
  posts: 12

  Wellicht een domme vraag. Ik heb nog een paar van die DMK (monochrome en kleur) camera’s liggen. Bedoeling is om die ooit te gaan gebruiken voor planetenfotografie. Zou ik die ook kunnen gebruiken i.p.v. mijn Canon 450D voor wide field? Dus op een of andere manier via een adapter de DMK direct aan de Canon lens verbinden?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You need to log in or to reply to this topic.