starry-night.nl bestaat vandaag 3 jaar!

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #12320

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1037

  Na de “succesvolle” lancering van SN in 2014 is de site vooral de laatste 1/1/2 jaar uitgegroeid tot een dynamisch platform waar veel astrofotografen zich lijken thuis te voelen. De combinatie van een eigen tijdlijn met meer traditionele forumsoftware blijkt de onderlinge betrokkenheid van de leden op SN ten goede te komen.

  Met de herimplementatie van het forumdeel in 2016 en de continue doorontwikkeling van SN nam ook de interessante content toe. Alle artikelen
  (geschreven door leden) en Gidsen (gepubliceerd door SN) worden vrijwel uitsluitend van eigen (foto)materiaal van SN leden voorzien.

  Een suggestie voor interessant leesvoer op SN:

  Het resterende deel van 2017 belooft een spannend en dynamisch jaar voor SN en haar leden te worden.

  De aanstaande lancering van Mabula Haverkamp’s AstroPixelProcessor, zijn eigen ontwikkelde pre- en postprocessing applicatie zal door SN op allerlei manier worden ondersteund. Daarnaast zullen ook dit jaar diverse nieuwe gidsen worden gepubliceerd met interessante maar vooral een leerzame inhoud.

  Tenslotte, dank voor je activiteit op de nog steeds jonge en vooral dynamische amateur astronomie gemeenschap : starry-night.nl!

  Met vriendelijke groet,

  Marc Theunissen

  • 5 people like this.
  #12333

  Hautecler
  Participant
  posts: 11

  Proficiat! Ik heb zelf nog niks gepost maar volg het wel.

  • 1 person likes this.
  #12337

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1037

  Proficiat! Ik heb zelf nog niks gepost maar volg het wel.

  Dank je wel Hubert! Ja, waar blijven die posts 🙂 … als ik me goed herinner ben je begonnen met astrofotografie na jarenlange visuele observatie van variabelen? Ik ben in ieder geval geïnteresseerd in je nieuwe werk en eventuele raakvlakken met je eerder “invulling” van onze hobby.

  #12340

  Hautecler
  Participant
  posts: 11

  Ach, de astrofotografie. Ik heb er zowat een haat-liefde relatie mee 🙂  Ik heb een aantal opnames gemaakt en ben nu bezig met het leren werken met PI. Dat begin ik nu wel door te krijgen.  In bijlage  mijn derde opname als “astrofotograaf”. Er kruipt heel veel tijd in de bewerking. Ik blijf wel dingen ontdekken die beter kunnen. Dat begin ik nu eindelijk wel leuk te vinden maar het was niet gemakkelijk om van de variabelen, die ik toch 15 jaar intensief heb waargenomen, af te kicken 😉

  • 4 people like this.
  #12341

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1037

  Ik denk dat weinigen onderons bovenstaande M45 als 3de resultaat kunnen laten zien. Wellicht helpen de PI variabelen je met het afkicken  van de echte variabelen 🙂 .

  #12342

  Hautecler
  Participant
  posts: 11

  Ik denk dat weinigen onderons bovenstaande M45 als 3de resultaat kunnen laten zien. Wellicht helpen de PI variabelen je met het afkicken van de echte variabelen  .

  Bedankt. Het helpt natuurlijk dat ik al de workflow buiten al wat kende van fotometrie van variabelen. Ik doe het nu met een Canon 700Daw en Mgen en dat zorgde in het begin wat voor problemen omdat ik een CCD met interne guidechip gewoon was. Ook het uitmeten van fotometrie is zowat een soort fotobewerking maar uiteindelijk veel simpeler dan astrofotografie bewerking. Ik heb wel een intensieve cursus PI gehad van een lid van onze club. Dat helpt natuurlijk ook wel.

  #12344

  van Overzee
  Participant
  posts: 219

  Ha Marc,

  Juni 2014 ben ik voor het eerst op jou site gekomen. Sindsdien is er heel wat veranderd, ga zo door proficiat!

  Groet,

  Hans

  #12346

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1037

  Juni 2014 ben ik voor het eerst op jou site gekomen.

  Dank! En ik/wij gaan inderdaad door 🙂 …

  #12348

  van Overzee
  Participant
  posts: 219

  Naar mijn ervaring is het Zevengesternte niet eenvoudig!

  #12356

  Hautecler
  Participant
  posts: 11

  Hans, dat valt eigenlijk goed mee. Het resultaat is wel beter dan ik had verwacht. Zeker voor de beperkte opnametijd van 54 minuten, 27 subs van 2 minuten.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You need to log in or to reply to this topic.