Starry-Night.nl Live!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #548

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1006

  Welkom in de nieuwe Nederlandstalige astronomie gemeenschap: starry-night.nl!

  De volledig open en kleine community van starry-night.nl richt zich op zowel beginnende (amateur) astronomen als op gevorderde (of professionele) astronomen. De gemeenschap en het individuele lid staan centraal!

  Een grote mate van vrijheid wordt geboden, moderatie zal alleen plaatsvinden bij excessen. Starry-night.nl biedt dus bijvoorbeeld ook de mogelijkheid meningen over leveranciers, webshops etc. kritisch te uiten. Gezelligheid, kennisdelen en gemeenschapszin staan echter voorop.

  Voor nieuwkomers worden artikelen en gidsen aangeboden om snel thuis te raken in de wonderlijke wereld van astronomie. Deze artikelen en gidsen worden door leden geschreven en zoveel als mogelijk voorzien van hun eigen (fotografisch) materiaal.

  Voorbeelden van deze gidsen zijn:

  1. Astronomie leren door 10 tips;
  2. Hemelkwaliteit gids;
  3. De sterrenbeelden gids;
  4. De Melkweg gids;
  5. De maangids;
  6. De PixInsight gids.

  Nieuwe artikelen zullen regelmatig op starry-night.nl worden gepubliceerd. Alle artikelen richten zich op zowel de nieuwkomer als gevorderden.

  starry-night by Lucien Rompelberg

  starry-night door Lucien Rompelberg.

  Starry-night.nl biedt leden een aantal unieke features:

  1. ondersteuning voor sociale media functies binnen de site zelf (gebruikers hebben een eigen “wall”) en kunnen alle activiteiten op de website volgen via “activity”;
  2. de mogelijkheid zichzelf te organiseren in eigen groepen met naar keuze eigen forum(s);
  3. geen gebruikers quota of compressie voor images, upload tot 12mb mogelijk;
  4. promotie van de persoonlijke website of (flickr, Astrobin etc. pagina) van de individuele leden via het Links menu.

  Starry-night.nl ondersteunt zoals omschreven in 2. het creëren van eigen groepen. M.b.v. van deze functie kunnen tijdelijke of vaste project/interesse groepen worden gevormd. Deze groepen kunnen zowel openbaar, als privé toegankelijk worden gemaakt. Starry-night.nl zal in het kader van een volledig open community beoordelen (in onderling overleg met de groep moderator) of de inhoud van de groep interessant genoeg is voor publieke toegang.

  In technisch opzicht is de starry-night.nl website:

  1. gebaseerd op een modern en actief ontwikkeld CMS (Content Management Systeem);
  2. geschaald middels CDN (Content Delivery Network) technieken;
  3. van meet af aan ontwikkeld voor zowel desktop als mobiel gebruik.

  Voor opmerkingen over functionaliteiten, bugs of verbetervoorstellen kun je contact met ons opnemen via info@starry-night.nl.

  Doneren:

  Het is mogelijk om te doneren aan starry-night.nl (via paypal). Donaties zijn uiteraard vrijwillig en de hoogte zelf te bepalen. Een donatie kan niet alleen een blijk van waardering zijn maar wordt ingezet voor de verdere ontwikkeling van starry-night.nl en voor het dekken van de hosting kosten.

  Het starry-night.nl team wenst je heel veel plezier met deze nieuwe community mede door jou gevormd!

  #2526

  Theunissen
  Keymaster
  posts: 1006

  De laatste dag van 2014, 31 december 2014 dus tijd voor reflectie maar ook voor vooruit kijken.

  Starry-Night.nl is eind februari 2014 live gegaan. Vanaf het moment van live gaan tot op heden was het duidelijk dat het gebruikersaantal achterblijft. Dit is voor de leden vervelender (minder feedback bronnen) dan voor de initiatiefnemer van SN. De bezoekersaantallen zijn dik in orde, het aantal mensen wat SN via twitter volgt stijgt met de dag.

  De actieve leden lijken een leuke net wat andere community gevonden te hebben dan de beschikbare alternatieven. Dit is tevens de sterkte als de zwakte van SN, SN is geen standaard forum, de mogelijkheid om van gestructureerde discussies gebruik te maken middels de forumfunctionaliteit wordt nauwelijks gebruikt.

  Bovenstaande gecombineerd met het achterblijvende leden aantal heeft mij er toe aangezet om te beginnen met de ontwikkeling van een nieuwe release van SN waarin:

  1. de content van de site fraaier op het twitter kanaal zal worden gepushed (m.a.w. meer inzetten op social media en wellicht op een gesloten Facebook pagina);
  2. de sterke punten van SN (mijn inziens) zoals de PhotoSwipe/Gallery functie verder worden uitbreid met bijvoorbeeld door gebruikers aan te maken albums;
  3. de zoekfunctie verder zal worden uitgebreid waarin zoeken op Activity Wall (de homepage waar bijna alle content door leden wordt geplaatst) mogelijk wordt gemaakt;
  4. content … artikelen die inspringen op actuele thema’s die door gebruikers worden besproken frequenter zullen worden gepubliceerd.

  In de tussentijd zullen kleine functionele wijzigingen doorgevoerd worden zoals de vandaag uitgerolde activity-bump functionaliteit, een klein handigheidje die de site dynamisch en gebruiksvriendelijker maakt.

  Opmerkingen zijn natuurlijke van harte welkom.

  Rest mij alle actieve (en minder 🙂 ) actieve leden te bedanken voor hun inzet om van SN het leukste astronomie forum te maken in Nederland.

  Een goeie roetsj,

  Marc Theunissen

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You need to log in or to reply to this topic.