Bus

You need to log in or to post to this user's Wall.

 • Hoi Peter,

  Zoals Marc al aangeeft maak je in het veld een verbinding met de ASIAIR…de ASI AIR dient dan als hotspot. Verder is het allemaal heel eenvoundig. In deze video die ik heb gemaakt laat ik zien hoe je ook via een PC de ASI AIR android app kunt gebruiken.

   

 • Ongeloofelijk knap gedaan Kees,

  Met Zoveel uur aan data en hoogstwaarschijnlijk minstens zoveel uren aan registratie/bewerking is dit echt een plaat waar je trots op mag zijn. Je legt zowat de ruggengraat van het heelal vast, zo diep ga je hier. Onwaarschijnlijk knap. Ben je ook nog van plan om er kleur-data aan toe te voegen tzt?

 • Pracht van een opname Kees.

  Ook mooi om de “kleinere” stelsels die verspreid over de achtergrond liggen op te sporen. In de achtergrond kom je ook een aantal keren de letters “ks” tegen. Een bewuste watermerk keuze??

 • Zoals Marc ook al aangeeft, mooi gedocumenteerd.

  Op deze manier konden wij in het overbewolkte NL toch ook een beetje meegenieten van deze Komeet. Al heeft de Zuide-westelijke helft van het land toch nog redelijk mooie opklaringen gehad waardoor zij wel zicht hadden op de Komeet en de Geminiden sterren regen (al begreep ik dat die ook wat…[Read more]

 • Oei heel fraai alweer Kees,

  Mooi om te zien dat je vanuit het Zuiden de Komeet al mooi op de foto kan krijgen. Hier is het toch bewolkt, dus kunnen we mooi de ontwikkelingen van Wirtanen met jou meekijken.

 • Bus replied to the topic M78 in Orion in the forum Deepsky 2 months ago

  Oei, die is gaaf Kees.

  Wat ook een toeweiding zeg. Het scheelt dan wel dat je verschillende dagen achter elkaar kunt belichten, anders wordt het zo’n project zonder einde. Deze heb je in ieder geval mooi tot het eind kunnen brengen!

 • Misschien een hint dat de volgende versie van de ASI AIR waarschijnlijk uitgerust gaat worden met USB3.0 poorten??? Nu is het inderdaad weinig zinvol om een USB3.0 camera te verbinden via een USB2.0 poort….dan gaat het voordeel van USB3.0 toch echt verloren.

 • Daar heb je een goed punt Kees. Mogelijkerwijs bedoelen ze dat de oudere camera’s met USB2.0 niet door de ASI AIR worden ondersteund????

  Tenminste zo begrijp ik het uit de handleiding.

  https://astronomy-imaging-camera.com/manuals/ASIAIR_User_Manual.pdf

 • Hoi Marc,

  Ik heb het verhaal 2 maal over mogen typen toen ik in het forum een apart topic wilde aanmaken. Tit twee maal toe verscheen mijn topic niet op het forum nadat ik op “Submit” had geklikt….daarna maar op het storyboard gepost.

 • Onderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes nog, maar dat komt nog wel naarmate ik de setup nog wat verder uit ga breiden met een ASI1600MMC en electronisch filterwiel…..het sparen is inmiddels beg…[Read more]

  Onderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes nOnderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes nOnderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes n
 • Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen dat ik de afgelopen periode druk was met het upgraden van mijn setup.

  Ik wilde al langere tijd een setup hebben welke aan een aantal voorwaarden moest voldoen. Ten eerste moest de setup mobiel zijn dus niet te zwaar,…[Read more]

  Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid
 • Bus posted an update 2 months, 2 weeks ago

  Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen dat ik de afgelopen periode druk was met het upgraden van mijn setup.

  Ik wilde al langere tijd een setup hebben welke aan een aantal voorwaarden moest voldoen. Ten eerste moest de setup mobiel zijn dus niet te zwaar,…[Read more]

 • Oei, deze is heel fraai. bin 2×2 zal je een snellere downloadtijd geven t.o.v. 1x1bin vanwege de gehalveerde resolutie (toch).

  Wat ik mij afvraag is hoe je de Ha, SII en OIII data samenvoegd tot een hubble palet….zou je daar eens een stuk/tutorial over kunnen schrijven hoe je daarmee te werk gaat???

  Ik zit namelijk ook te denken om de…[Read more]

 • Het verschil met de CCD t.o.v. de gemodificeerde camera is inderdaad duidelijk te zien. Vooral de scherpte en daardoor de detaillering, en de kleuren zijn bij de CCD een stuk beter. Bedankt voor de info Kees.

 • Wat een geweldig mooie plaat Kees.

  Het feit dat je nu alleen maar 300sec subs hebt gebruikt is dat omdat de CCD een groter dynamisch bereik heeft (grotere Full well capaciteit) dan de DSLR?

  Heb je voor deze opnames ook SGP gebruikt om de verschillende kanalen te belichten en gebruik je daarbij ook een automatisch filterwiel welke wordt…[Read more]

 • Bus replied to the topic Single 10min sub in the forum Camera’s en accessoires 4 months ago

  ISO 100 heb ik voor deze opname gebruikt!

 • Hallo,

  Even weer een kleine update van waaruit ik weer verder kan bouwen.

  Onlangs was het gedurende een aantal dagen mooi helder. Ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt door niet op een specifiek onderwerp te mikken, maar meer om de montering en de setup te fine-tunen.

  De gebruikte lens was een Samyang 135mm f2.0 met mijn gebruikelijke…[Read more]

  Hallo, Even weer een kleine update van waaruit ik weer verder kan bouwen. Onlangs was het gedurende
 • Extreme wide field of Cygnus (and more)

  So last night (Sept4-5), when the rest of Holland was covered in clouds, I was able to capture almost 3 hours of Ha-data in the Northern part of Holland which was practically cloudless. I used the Samyang 24mm @ f4 (using an aperture mask in front of the lens with a 2” 12nm Ha-filter screwed in) of the C…[Read more]

  Extreme wide field of Cygnus (and more) So last night (Sept4-5), when the rest of Holland was covere
   • 1 person likes this.
  • Te lui om ook een verhaaltje in het Nederlands te maken?

  • Ik ging er eigenlijk van uit dat iedereen hier wel een beetje engels kan lezen en begrijpen. Dus waarom dan twee keer een verhaal typen als het ook prima in één keer kan.

  • Limburgers lezen alleen Duits!

  • Inderdaad een beetje Engels schrijven, lezen en begrijpen kunnen we allemaal.

  • Gerelateerd aan mijn Giacobini-Zinner 21/P comment, vergroot afbeelding en zie het effect wat ik eerder omschreef veel prominenter.

  • Hoi Marc.

   Ik snap wat je bedoelt en ik weet inmiddels ook waar het “swirl” effect vandaan komt. Dat heeft te maken met de “Star reductie” die ik toepas om de nevels duidelijker zichtbaar te maken. Voor een Wide-field opname is deze reductie minder goed zichtbaar dan bij een Deep Sky opname met groter brandpunt. Hierdoor heb ik het filter…[Read more]

 • Ook ik heb gisteren eindelijk een glimp mogen opvangen van Komeet Giacobini-Zinner 21/P.

  Dit keer heb ik een tweetal optische instrumenten gebruikt. Met de Samyang 135mm heb ik een fraaiE overzichtsopname kunnen maken van de Komeet in samenstand met M35, The Monkeyhead nevel en de Jellyfish.

  Voor de tweede opname heb ik de SN 6″ gebruikt. Z…[Read more]

  Ook ik heb gisteren eindelijk een glimp mogen opvangen van Komeet Giacobini-Zinner 21/P. Dit keer heOok ik heb gisteren eindelijk een glimp mogen opvangen van Komeet Giacobini-Zinner 21/P. Dit keer he
 • Hele mooie opname voor slechts één enkele belichting!

  Is het trouwens een kleuren opname of een mono-beeld?

 • Load More