Bus

You need to log in or to post to this user's Wall.

 • Bus replied to the topic M78 in Orion in the forum Deepsky 58 minutes ago

  Oei, die is gaaf Kees.

  Wat ook een toeweiding zeg. Het scheelt dan wel dat je verschillende dagen achter elkaar kunt belichten, anders wordt het zo’n project zonder einde. Deze heb je in ieder geval mooi tot het eind kunnen brengen!

 • Bus replied to the topic De ASI AIR van ZWO in the forum Methoden en Techniek 1 week ago

  Misschien een hint dat de volgende versie van de ASI AIR waarschijnlijk uitgerust gaat worden met USB3.0 poorten??? Nu is het inderdaad weinig zinvol om een USB3.0 camera te verbinden via een USB2.0 poort….dan gaat het voordeel van USB3.0 toch echt verloren.

 • Bus replied to the topic De ASI AIR van ZWO in the forum Methoden en Techniek 1 week, 1 day ago

  Daar heb je een goed punt Kees. Mogelijkerwijs bedoelen ze dat de oudere camera’s met USB2.0 niet door de ASI AIR worden ondersteund????

  Tenminste zo begrijp ik het uit de handleiding.

  https://astronomy-imaging-camera.com/manuals/ASIAIR_User_Manual.pdf

 • Bus replied to the topic De ASI AIR van ZWO in the forum Methoden en Techniek 1 week, 1 day ago

  Hoi Marc,

  Ik heb het verhaal 2 maal over mogen typen toen ik in het forum een apart topic wilde aanmaken. Tit twee maal toe verscheen mijn topic niet op het forum nadat ik op “Submit” had geklikt….daarna maar op het storyboard gepost.

 • Bus replied to the topic De ASI AIR van ZWO in the forum Methoden en Techniek 1 week, 1 day ago

  Onderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes nog, maar dat komt nog wel naarmate ik de setup nog wat verder uit ga breiden met een ASI1600MMC en electronisch filterwiel…..het sparen is inmiddels beg…[Read more]

  Onderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes nOnderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes nOnderstaande foto’s tonen nog een aantal opnames welke ik onlangs heb gemaakt. Geen hoogstandjes n
 • Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen dat ik de afgelopen periode druk was met het upgraden van mijn setup.

  Ik wilde al langere tijd een setup hebben welke aan een aantal voorwaarden moest voldoen. Ten eerste moest de setup mobiel zijn dus niet te zwaar,…[Read more]

  Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid
 • Bus posted an update 1 week, 2 days ago

  Na al een hele poos even niets meer op dit forum te hebben geplaatst wilde ik nu van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen dat ik de afgelopen periode druk was met het upgraden van mijn setup.

  Ik wilde al langere tijd een setup hebben welke aan een aantal voorwaarden moest voldoen. Ten eerste moest de setup mobiel zijn dus niet te zwaar,…[Read more]

 • Oei, deze is heel fraai. bin 2×2 zal je een snellere downloadtijd geven t.o.v. 1x1bin vanwege de gehalveerde resolutie (toch).

  Wat ik mij afvraag is hoe je de Ha, SII en OIII data samenvoegd tot een hubble palet….zou je daar eens een stuk/tutorial over kunnen schrijven hoe je daarmee te werk gaat???

  Ik zit namelijk ook te denken om de…[Read more]

 • Bus replied to the topic Messier 45, Zevengesternte, Plejaden. in the forum Deepsky 1 month ago

  Het verschil met de CCD t.o.v. de gemodificeerde camera is inderdaad duidelijk te zien. Vooral de scherpte en daardoor de detaillering, en de kleuren zijn bij de CCD een stuk beter. Bedankt voor de info Kees.

 • Bus replied to the topic Messier 45, Zevengesternte, Plejaden. in the forum Deepsky 1 month ago

  Wat een geweldig mooie plaat Kees.

  Het feit dat je nu alleen maar 300sec subs hebt gebruikt is dat omdat de CCD een groter dynamisch bereik heeft (grotere Full well capaciteit) dan de DSLR?

  Heb je voor deze opnames ook SGP gebruikt om de verschillende kanalen te belichten en gebruik je daarbij ook een automatisch filterwiel welke wordt…[Read more]

 • ISO 100 heb ik voor deze opname gebruikt!

 • Hallo,

  Even weer een kleine update van waaruit ik weer verder kan bouwen.

  Onlangs was het gedurende een aantal dagen mooi helder. Ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt door niet op een specifiek onderwerp te mikken, maar meer om de montering en de setup te fine-tunen.

  De gebruikte lens was een Samyang 135mm f2.0 met mijn gebruikelijke…[Read more]

  Hallo, Even weer een kleine update van waaruit ik weer verder kan bouwen. Onlangs was het gedurende
 • Extreme wide field of Cygnus (and more)

  So last night (Sept4-5), when the rest of Holland was covered in clouds, I was able to capture almost 3 hours of Ha-data in the Northern part of Holland which was practically cloudless. I used the Samyang 24mm @ f4 (using an aperture mask in front of the lens with a 2” 12nm Ha-filter screwed in) of the C…[Read more]

  Extreme wide field of Cygnus (and more) So last night (Sept4-5), when the rest of Holland was covere
   • 1 person likes this.
  • Te lui om ook een verhaaltje in het Nederlands te maken?

  • Ik ging er eigenlijk van uit dat iedereen hier wel een beetje engels kan lezen en begrijpen. Dus waarom dan twee keer een verhaal typen als het ook prima in één keer kan.

  • Limburgers lezen alleen Duits!

  • Inderdaad een beetje Engels schrijven, lezen en begrijpen kunnen we allemaal.

  • Gerelateerd aan mijn Giacobini-Zinner 21/P comment, vergroot afbeelding en zie het effect wat ik eerder omschreef veel prominenter.

  • Bus replied 2 months ago

   Hoi Marc.

   Ik snap wat je bedoelt en ik weet inmiddels ook waar het “swirl” effect vandaan komt. Dat heeft te maken met de “Star reductie” die ik toepas om de nevels duidelijker zichtbaar te maken. Voor een Wide-field opname is deze reductie minder goed zichtbaar dan bij een Deep Sky opname met groter brandpunt. Hierdoor heb ik het filter…[Read more]

 • Bus started the topic Giacobini-Zinner 21/P in the forum Zonnestelsel 2 months ago

  Ook ik heb gisteren eindelijk een glimp mogen opvangen van Komeet Giacobini-Zinner 21/P.

  Dit keer heb ik een tweetal optische instrumenten gebruikt. Met de Samyang 135mm heb ik een fraaiE overzichtsopname kunnen maken van de Komeet in samenstand met M35, The Monkeyhead nevel en de Jellyfish.

  Voor de tweede opname heb ik de SN 6″ gebruikt. Z…[Read more]

  Ook ik heb gisteren eindelijk een glimp mogen opvangen van Komeet Giacobini-Zinner 21/P. Dit keer heOok ik heb gisteren eindelijk een glimp mogen opvangen van Komeet Giacobini-Zinner 21/P. Dit keer he
 • Hele mooie opname voor slechts één enkele belichting!

  Is het trouwens een kleuren opname of een mono-beeld?

 • Bus replied to the topic 21P/Giacobini-Zinner in the forum Zonnestelsel 2 months, 2 weeks ago

  Het was idd een lastige jongen om op te sporen. Ik heb ook Stellarium gebruikt (een paar dagen eerder) en heb uiteindelijk met een “spiral search” en aan de hand van online data en starhopping de Komeet gevonden.Afbeelding kan het volgende bevatten: nacht

 • Bus posted an update 2 months, 2 weeks ago

  2x 10minuten H-alfa van de Cygnus-regio met een Samyang 24mm f1.4 @ f4 met aperture mask op de Sony A6000a op iso400. Zonder guiding (niet nodig) op de CEM25P.
  Helaas maar 2x10minuten vanwege dauw op de lens (sparen voor een dauwlint). Volgende keer ook iets later beginnen vanwege een Meridian-flip vlak na 12-en. Een wip-je dus.
  FB_IMG_1535882054189

  2x 10minuten H-alfa van de Cygnus-regio met een Samyang 24mm f1.4 @ f4 met aperture mask op de Sony
 • Theunissen mentioned 2 people 3 months ago

  @hansvanoverzee & @buzzmeister Heren, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

 • Er is inderdaad een mooie wetenschap met bijbehorende formule om de efficiëntie (licht verzamelend vermogen) van een lens te bepalen en te berekenen. Op de site van Lonely Speck vind je een mooie tabel terug waarin allerlei verschillend lenzen worden weergegeven met de daarbij berekende “Astro Score”. Hoe hoger deze score is hoe efficiënter de l…[Read more]

 • Hieronder de versie met Astro Pixel Processor met een totale integratietijd van 8671sec…Ik moet nog een keer goed flats maken, dus die zijn niet meegenomen in de calibratie. Wel meegenomen zijn een 15-tal darks en een BPM van een eerdere calibratie.

  De nabewerking van de Stack is uitgevoerd met P…[Read more]

  Hieronder de versie met Astro Pixel Processor met een totale integratietijd van 8671sec…Ik moet no
 • Load More