Bus

You need to log in or to post to this user's Wall.

 • Al een hele tijd hier op het forum niks gepost. Maar uiteraard niet stilgezeten en ook het forum regelmatig bezocht en bekeken. Momenteel heb ik mijn montering en kijker plus randapparatuur dusdanig onder controle dat ik weer eens wat durf te posten. Ditmaal een 4.5h aan 600sec subs met de ASI294MC Pro camera en de William Optics GT71 + 0.79x…[Read more]

  Al een hele tijd hier op het forum niks gepost. Maar uiteraard niet stilgezeten en ook het forum reg
 • Dat ga ik zeker doen Marc, bedankt voor de link 🙂

 • Bij deze opname heb ik alleen het 12nm Ha-filter gebruikt. Wel kan ik de detail in de afbeelding nog verbeteren door alleen het Rode kanaal te calibreren en stacken. Nu heb ik ook in de G en B kanalen mee gestackt die alleen maar ruis bevatten bij de OSC ASI294MC-pro bij gebruik making van een Ha-filter.

 • Ik haal altijd de memory kaart uit de ASIAIR en lees de bestanden uit op mijn PC…gaat wel zo snel.

 • Bus started the topic NGC7000 en IC1396 Close-view in the forum Deepsky 6 months ago

  Dat astrofotografie een leuke hobby is die je niet meer loslaat is mij inmiddels wel duidelijk. Wanneer je eenmaal met het virus bent besmet wil je eigenlijk alleen maar meer en beter. Dit is dan het moment waarop de zoektocht naar betere apparatuur begint (vaak eentje zonder einde ;-))

  Zo ook dus bij mij. Aangezien ik me toch iets meer wil…[Read more]

  Dat astrofotografie een leuke hobby is die je niet meer loslaat is mij inmiddels wel duidelijk. WannDat astrofotografie een leuke hobby is die je niet meer loslaat is mij inmiddels wel duidelijk. Wann
 • Bus replied to the topic Tita Tovenaar… in the forum Deepsky 6 months ago

  Hoi @InFINNity Deck:

  Gebruik je de eerste of tweede generatie ZWO smalbandfilters? Het schijnt dat de eerste generatie inderdaad nogal last had van het Halo-effect rond heldere sterren. Dit zou al een stuk verbeterd moeten zijn bij de tweede generatie waarbij ze ander coatings hebben toegepast!

  Hoe heb je je filter(wiel) aan je camera gekoppeld?…[Read more]

 • Hierbij een eerste foto van de ge-upgrade Meade LXD75 SN 6″ f5 telescoop (ik ben nog een uitgebreid verslag aan het schrijven van de upgrade)

  Technische gegevens:

  iOptron CEM25P montering
  ASI294MC pro camera
  Astronomik 12nm Ha-filter
  ASI120MM mini guidecam
  38x5min Lights + 20x5min Darks op gain 210 en – 20°C

  https://www.astrobin.com/405195/?nc=all

   • 2 people like this.
  • Doe me een plezier Rutger, topic aanmaken in het forum en als het even kan het image uploaden op SN. Dit maakt het net wat comfortabeler voor de lezer en handiger om reacties te geven en later geordend terug te vinden.

 • De laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur en de nabewerking. Natuurlijk zijn dit nog niet de “jaw-dropping” opnames die je op o.a. Astrobin en ook hier zo af en toe voorbij ziet komen, maar voor de bescheiden middelen die ik gebruik, en de locatie vanuit de achtertuin (bortle 5-6 class sky…[Read more]

  De laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur enDe laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur enDe laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur enDe laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur en
   • 3 people like this.
  • Mooie platen wel! Vooral NGC 4565 (Needle Galaxy) is goed gelukt!
   Nicolàs

  • Maar deze camera heb je toch al bijna 5 maanden nu? Wanneer ik een nieuwe camera gekocht heb dan is het eerste wat ik doe (na het bepalen van optimale offset/gain/iso een serie bias frames schieten, dan darks voor de verschillende belichtingstijden en pas als laatste een serie lights.

  • Klopt Kees, ik heb de camera al een maand of vijf momenteel. Echter, met een stel kinderen, een tijdrovende andere hobby, een 40-urige werkweek kom ik er gewoonweg niet aan toe. En als het dan een keer helder is, ja dan moet ik natuurlijk lights schieten.

   Maar je hebt gelijk hoor. Je zou beter eerst een goede bibliotheek aan calibratie frames…[Read more]

 • Bus replied to the topic M101 Luminance in the forum Deepsky 7 months ago

  Je hebt gelijk Kees, dat Miljoen moet er inderdaad nog tussen.

 • Bus replied to the topic M101 Luminance in the forum Deepsky 7 months, 1 week ago

  Oei dat is een diepe plaat geworden zeg! Bizar om te bedenken dat er op 2100 lichtjaar (and beyond) nog steeds “stelsels met mogelijk leven” rond zwerven en dat er in dit relatief kleine beeldveld al meer dan 14.000 stelsels te vinden zijn #mindblowing.

 • Bedankt voor je snelle reply Mabula,

  Excuses voor het foutief vermelden van hetgeen dat ik wel bedoelde en jij ook beschrijft 😉

  Ik heb gelijk je instructievideo even beken en er wordt mij daar al weer een heel stuk meer duidelijk. Wat ik mij afvroeg, werkt deze Remove Light Polution tool ook bij smalband opnames? Of heb je er specifiek…[Read more]

 • Hallo,

  Even een vraagstuk voor de kenners.

  Hoe bepaal je met de Background Neutralization Tool van APP waar je de “hokjes” neerzet wanneer je een afbeelding hebt waar bijna alleen maar stof/gas/nevelstructuren in te vinden zijn en dus (bijna) geen background.

  Is hier misschien een goede tutorial over te vinden? of is dit een trial-en error…[Read more]

 • Mede dankzij een paar mooie heldere nachten, waarbij de maan in de uren na middernacht nog een kleine rol van betekenis speelde, had ik de afgelopen week mijn montering met de Samyang 135mm opgesteld in de tuin van mijn ouders. Deze hebben vrij zicht op het zuid-westen, daar waar ikzelf te kampen heb met een hoge berkenboom van de gemeente die het…[Read more]

  Mede dankzij een paar mooie heldere nachten, waarbij de maan in de uren na middernacht nog een klein
 • Je kan een WiFi verbinding tussen je PC en de ASIAIR tot stand brengen waarna je de bestanden vanaf de ASIAIR kunt overzetten op een map van je PC. Dit gaat echter niet erg snel bij mij (hangt vast ook af van je internetsnelheid).

  Ikzelf haal meestal de SD-kaart uit de ASIAIR en doe deze in een cardreader van mijn PC waarna ik gewoon de…[Read more]

 • De Asi Zwo AIR is in feite niet meer dan een Raspberry PI 3b+ bordje. Op de SD kaart staat niet alleen de data maar eveneens het door ASI geïnstalleerde OS (een Linux OS, welteverstaan Debian/raspberry image + Indi + wat custom werk).

  Je kunt de SD kaart niet gebruiken voor gegevens overdracht naar bijv je Mac, aangezien het Linux…[Read more]

 • Er valt inderdaad een hoop te optimaliseren. Echter met een setup die je iedere keer naar buiten moet zetten heeft optimalisatie weinig zin aangezien de scope en montering steeds op een andere plek staan dan de vorige sessie. Een vaste opstelling leent zich hier een stuk beter voor lijkt mij. Ik ben dan ook meer van het type “plaatjes schieten…[Read more]

 • Hierbij nog wat screenshots vd ASIAIR app waarmee zowel de montering als de guidecam en main camera worden aangestuurd en Skysafari om het beeldveld vd opname aan te geven.Screenshot_2019-02-03-22-05-07Screenshot_2019-02-03-20-07-40Screenshot_2019-02-03-20-01-30

  Hierbij nog wat screenshots vd ASIAIR app waarmee zowel de montering als de guidecam en main camera Hierbij nog wat screenshots vd ASIAIR app waarmee zowel de montering als de guidecam en main camera Hierbij nog wat screenshots vd ASIAIR app waarmee zowel de montering als de guidecam en main camera
 • Bedankt voor je reactie Marc,

  Ik denk dat de vorm vd sterren er voornamelijk “raar” uitzien door de AstronomyTools bewerking in photoshop waarbij ik het “reduce stars” filter hoogstwaarschijnlijk iets te vaak heb toegepast om de nevels wat beter tot uiting te brengen.

  Daarnaast ben ik het niet helemaal eens met je eerst opmerking over…[Read more]

 • Eergisteren (03-02-2019) hadden we een onverwacht heldere avond. Een prima gelegenheid om de ASIAIR + ASI294MC Pro eens aan het werk te zetten.

  Dit keer met gebruik making van de Samyang 135mm telelens op f2 en een 2” Ha-filter om zo de mooie Ha-emissie gebieden in de kop van de Eenhoorn eens op de korrel te nemen.

  Aangezien het beeldveld van d…[Read more]

  Eergisteren (03-02-2019) hadden we een onverwacht heldere avond. Een prima gelegenheid om de ASIAIR Eergisteren (03-02-2019) hadden we een onverwacht heldere avond. Een prima gelegenheid om de ASIAIR Eergisteren (03-02-2019) hadden we een onverwacht heldere avond. Een prima gelegenheid om de ASIAIR
 • Mag ik even een vraag stellen aan één van de moderators? Is er ergens op de site te vinden wat de hoogste resolutie is waarin je je opnames kunt uploaden op het forum?

  Mvg,

  Rutger

  • Resolutie is niet de beperking, bestandsgrootte is waar het om draait. 15mb is sowieso mogelijk, 20mb zou mogelijk moeten zijn (maar blijkt soms problemen te geven).

 • Load More