Bus

You need to log in or to post to this user's Wall.

 • Bus replied to the topic M31 vanuit de achtertuin in the forum Deepsky 2 months ago

  Nu de foto’s nog 🙂

 • Bus started the topic M31 vanuit de achtertuin in the forum Deepsky 2 months ago

  Onlangs is er een update gekomen voor de inmiddels welbekende ASIAir van ZWO.
  Deze update maakt het onder andere mogelijk om automatisch scherp te stellen. Dit is een erg handige functie, die nog in de kinderschoenen staat, welke je in staat stelde om gedurende een nacht fotograferen het scherpstellen tussen verschillende filters automatisch uit…[Read more]

 • Hoi Nicolas,

  Daar zeg je zo wat. Een reducer combineren met een extender is natuurlijk niet echt zinvol 😉 ….ik zal het eens proberen zonder reducer en kijken wat er zoal uit rolt.

  mvg,

  Rutger

 • Bedankt voor deze goede uitleg en tips Nicolas.

  De RC6 is inderdaad een f9 kijker, maar ik gebruik ook nog een 0.67x reducer wat de telescoop naar f6 brengt. Wanneer je dan de 2.5x barlow toepast kom je op de “ideale” f15. Nu heb ikzelf nog geen ervaring met planeet fotografie, dus alles is nieuw voor mij. Ik heb dan ook geen idee of je de…[Read more]

 • Bedankt voor deze tip Kees. Ik had al eens van een flipmirror gehoord. Lijkt mij ook wel handig om zowel visueel als fotografisch te kunnen combineren zonder daarbij steeds de camera voor een eyepiece (en vice versa) hoeft om te wisselen.

 • Hele fraaie opnames Kees.

  Ik wil zelf ook eens proberen om de planeten op de foto te zetten. Ik heb een Televue Powermate 2.5x in bestelling staan. Ik wil proberen om met mijn RC6″ en de ASI120mm (of ASI294MC Pro) icm de Powermate . Heb je nog tips omtrent het in beeld krijgen van de planeet bij zo’n enorme vergroting?

 • Bus started the topic Elephant Trunk SHO in the forum Deepsky 7 months, 1 week ago

  Na een tijd niets dan weer eens een upload. Inmiddels een tweede camera erbij gekocht om zo ook meer smalband opnames te gaan maken.

  Deze opname is tot stand gekomen door van de ASI294MC Pro camera een set van 40×600 sec met een duoband filter als Ha data te gebruiken en te combineren met 20x600sec OIII data en 20x600sec SII data welke ik heb…[Read more]

  Na een tijd niets dan weer eens een upload. Inmiddels een tweede camera erbij gekocht om zo ook meer
 • “Dreyers Nevel, Trumpler 5 en een Kerstboom”

  Afgelopen Vrijdag heb ik vanuit het Lauwersmeer gebied data geschoten voor een widefield project waarbij ik RGB-data heb geschoten om een mooi overzicht van de Christmas Tree cluster en de blauwe reflectie nevel die bekend staat onder de naam “Dreyers nebula”.

  De verzamelde RGB-data heb ik gec…[Read more]

  “Dreyers Nevel, Trumpler 5 en een Kerstboom” Afgelopen Vrijdag heb ik vanuit het Lauwersmeer
 • Lange tijd niets gepost (mede vanwege het beroerde weer) maar met de heldere nachten van afgelopen dagen moest en zou ik eens proberen om vanuit mijn achtertuin de IFN rond M81 & M82 op de foto te krijgen.

  Uiteindelijk is het gelukt na 11u40min aan 300sec subs te stacken. De nabewerking vergt nog wel enige aandacht (nu ziet het er wat plastisch…[Read more]

  Lange tijd niets gepost (mede vanwege het beroerde weer) maar met de heldere nachten van afgelopen d
 • Bus replied to the topic M42 in HDR composition in the forum Deepsky 11 months, 2 weeks ago

  Dat ga ik ook zeker eens een keer proberen, wanneer het weer eens gaat meewerken. Het is echt huilen met de pet op. 😭😭😭

 • Bus replied to the topic M42 in HDR composition in the forum Deepsky 11 months, 3 weeks ago

  Dit is een fraaie opname geworden zeg. Complimenten.

  Wat ik mij afvroeg, heb je voor deze HDR-opname alle onderlinge subs afzonderlijk gestackt? Dus de 140x10sec, 140x30sec apart etc etc. en vervolgens de afzonderlijke stacks in Photoshop samengevoegd???

  Ik wil dit ook eens gaan proberen met mijn ASI294MC-pro namelijk, dus een tipje van de…[Read more]

 • Bus started the topic Elephants Trunk (IC1396) in the forum Deepsky 1 year, 3 months ago

  Al een hele tijd hier op het forum niks gepost. Maar uiteraard niet stilgezeten en ook het forum regelmatig bezocht en bekeken. Momenteel heb ik mijn montering en kijker plus randapparatuur dusdanig onder controle dat ik weer eens wat durf te posten. Ditmaal een 4.5h aan 600sec subs met de ASI294MC Pro camera en de William Optics GT71 + 0.79x…[Read more]

  Al een hele tijd hier op het forum niks gepost. Maar uiteraard niet stilgezeten en ook het forum reg
 • Bus replied to the topic NGC7000 en IC1396 Close-view in the forum Deepsky 1 year, 6 months ago

  Dat ga ik zeker doen Marc, bedankt voor de link 🙂

 • Bus replied to the topic NGC7000 en IC1396 Close-view in the forum Deepsky 1 year, 6 months ago

  Bij deze opname heb ik alleen het 12nm Ha-filter gebruikt. Wel kan ik de detail in de afbeelding nog verbeteren door alleen het Rode kanaal te calibreren en stacken. Nu heb ik ook in de G en B kanalen mee gestackt die alleen maar ruis bevatten bij de OSC ASI294MC-pro bij gebruik making van een Ha-filter.

 • Bus replied to the topic NGC7000 en IC1396 Close-view in the forum Deepsky 1 year, 6 months ago

  Ik haal altijd de memory kaart uit de ASIAIR en lees de bestanden uit op mijn PC…gaat wel zo snel.

 • Dat astrofotografie een leuke hobby is die je niet meer loslaat is mij inmiddels wel duidelijk. Wanneer je eenmaal met het virus bent besmet wil je eigenlijk alleen maar meer en beter. Dit is dan het moment waarop de zoektocht naar betere apparatuur begint (vaak eentje zonder einde ;-))

  Zo ook dus bij mij. Aangezien ik me toch iets meer wil…[Read more]

  Dat astrofotografie een leuke hobby is die je niet meer loslaat is mij inmiddels wel duidelijk. WannDat astrofotografie een leuke hobby is die je niet meer loslaat is mij inmiddels wel duidelijk. Wann
 • Bus replied to the topic Tita Tovenaar… in the forum Deepsky 1 year, 6 months ago

  Hoi @InFINNity Deck:

  Gebruik je de eerste of tweede generatie ZWO smalbandfilters? Het schijnt dat de eerste generatie inderdaad nogal last had van het Halo-effect rond heldere sterren. Dit zou al een stuk verbeterd moeten zijn bij de tweede generatie waarbij ze ander coatings hebben toegepast!

  Hoe heb je je filter(wiel) aan je camera gekoppeld?…[Read more]

 • Hierbij een eerste foto van de ge-upgrade Meade LXD75 SN 6″ f5 telescoop (ik ben nog een uitgebreid verslag aan het schrijven van de upgrade)

  Technische gegevens:

  iOptron CEM25P montering
  ASI294MC pro camera
  Astronomik 12nm Ha-filter
  ASI120MM mini guidecam
  38x5min Lights + 20x5min Darks op gain 210 en – 20°C

  https://www.astrobin.com/405195/?nc=all

   • 2 people like this.
  • Doe me een plezier Rutger, topic aanmaken in het forum en als het even kan het image uploaden op SN. Dit maakt het net wat comfortabeler voor de lezer en handiger om reacties te geven en later geordend terug te vinden.

 • De laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur en de nabewerking. Natuurlijk zijn dit nog niet de “jaw-dropping” opnames die je op o.a. Astrobin en ook hier zo af en toe voorbij ziet komen, maar voor de bescheiden middelen die ik gebruik, en de locatie vanuit de achtertuin (bortle 5-6 class sky…[Read more]

  De laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur enDe laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur enDe laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur enDe laatste paar weken ben ik druk bezig geweest met het beter leren begrijpen van mijn apparatuur en
   • 3 people like this.
  • Mooie platen wel! Vooral NGC 4565 (Needle Galaxy) is goed gelukt!
   Nicolàs

  • Maar deze camera heb je toch al bijna 5 maanden nu? Wanneer ik een nieuwe camera gekocht heb dan is het eerste wat ik doe (na het bepalen van optimale offset/gain/iso een serie bias frames schieten, dan darks voor de verschillende belichtingstijden en pas als laatste een serie lights.

  • Klopt Kees, ik heb de camera al een maand of vijf momenteel. Echter, met een stel kinderen, een tijdrovende andere hobby, een 40-urige werkweek kom ik er gewoonweg niet aan toe. En als het dan een keer helder is, ja dan moet ik natuurlijk lights schieten.

   Maar je hebt gelijk hoor. Je zou beter eerst een goede bibliotheek aan calibratie frames…[Read more]