Activity

 • Bus posted an update 6 days, 14 hours ago · updated 6 days, 4 hours ago

  Even een snelle vraag tussendoor…In welke resolutie moeten de foto’s worden ge-upload om een beetje een fatsoenlijk plaatje te geven die ook voor anderen hier op het forum de moeite van het bekijken waard zijn. Ik merk dat bij mijn eigen uploads van opnames de resolutie hier op het forum echt waardeloos is daar waar het thuis op de PC toch prima platen zijn.

  Suggesties zijn van harte welkom.

  • Het gaat denk ik niet om resolutie Rutger, meer om JPG compressie. De M42 foto heeft te veel compressie zoals te zien is in deze 100% deel-weergave. Elke foto mag, zoals te zien is bij uploaden, 20 megabyte zijn. En dat is een flinke JPG.
   busres

   Het gaat denk ik niet om resolutie Rutger, meer om JPG compressie. De M42 foto heeft te veel compres
  • Hoi Kees,

   Komt de Jpeg compressie dan door het Starry-night forum??? Ik zie dit namelijk niet thuis op mijn computer. En zo ja, hoe voor kom je dat dit hier op het forum wel gebeurt?
   Alvast bedankt.

  • Dat komt niet door het forum. Met welke JPG compressie/kwaliteit save jij de opnamen? Ik gebruik 98% of 100%. busjpg

   Dat komt niet door het forum. Met welke JPG compressie/kwaliteit save jij de opnamen? Ik gebruik 98%
  • Daar zal ik dan thuis eens even naar gaan kijken. Normaliter verklein ik de Jpeg afbeeldingen naar 1900pixels lange zijde…..misschien moet ik dat eens niet doen? Volgens mij heb ik de kwaliteit van de Jpeg op 100% staan. Ik zal vanmiddag direct even kijken hoe dat zit.

  • @buzzmeister Ik zou het waarderen als je niet direct naar SN wijst. Mede gezien het feit jouw jpg … nu we het over compressie hebben … 55kb groot is. Van een fotograaf mag men toch veronderstellen dat deze weet hoe compressie werkt en wat het effect hiervan is. Screenshot 2020-11-20 at 14.22.12

   @buzzmeister Ik zou het waarderen als je niet direct naar SN wijst. Mede gezien het feit jouw jpg &#
  • Ik gebruik geen compressie in Paint Shop Pro (bij Opslaan Als staat de slider op Best Quality). Wat ik wel doe is of een crop (uitsnede) maken of de afbeelding tot 90%, 85% of 80% etc. verkleinen, totdat deze net onder de limiet voor uploaden zit. Op die manier krijg je de beste plaat op het forum.

   Nicolàs