Activity

 • van Overzee posted an update 3 weeks, 6 days ago · updated 3 weeks, 5 days ago

  Sorry, maar ik ben totaal ontgoocheld vanavond een SQM van 19,2 ipv van 21,4 in Normandie.
  Ik denk, dat ik mijn hobby voorlopig op de plank moet deponeren tot dat ik weer op vakantie ga .
  Hier wordt ik niet vrolijk van.

  • Ja zeg Hans 🙂 , dit is toch niets nieuws? Roei gewoon met de riemen die je hebt.

  • Je hebt gelijk Marc, gewoon doorgaan. Maar toen ik omhoog keek naar de Zwaan begon ik me toch wel af te vragen waar ik mee bezig was.

  • Misschien niet zo vaak op een SQM meter kijken?
   Donkerder gaat het niet meer worden. Moed houden.

   Toen ik vanochtend naar boven keek zag ik een dunne laag sluierbewolking hangen die onder de atmosferische omstandigheden, volledig was veroorzaakt door uitwaaierende contrails van vliegtuigen. Dat wordt ook nooit meer minder. En dan zit ik toch aardig ver van Schiphol…..

  • Ik heb (nog) geen SQM-meter, maar ik denk dat ik het daar ook maar bij laat. Als ik daar op af ga , dan blijft het observatorium dicht, vrees ik. Ook hier vanochtend sluierbewolking, net als bij Arie hoogstwaarschijnlijk half verwaaide contrails. Toch de hele nacht data geschoten voor mijn Papekaan, zo maar eens kijken of dat nog ergens op slaat…
   Er was toch een rekensommetje voor? Bij lagere SQM, gewoon wat meer data schieten? Ben je toch lekker bezig! 😉

   Nicolàs

  • Ik heb er al geen behoefte meer aan, dus kan wel meekomen in dat gevoel. Komt door mijn NZ excursie waarbij vlakbij de stad, de hemel al donkerder was dan ik ooit gezien heb. Als ik weer begin dan is het remote. Idd meer schieten om dat te gaan bestrijden, maar dan krijg je weer 3 maanden wolken. We liggen gewoon erg ongunstig.