Activity

 • van Overzee posted an update 2 weeks, 5 days ago · updated 2 weeks, 1 day ago

  Een vraagje, ik heb een Geoptics flatfield generater. Heel vreemd een tijdje is er in het midden een vlek gekomen, die er vroeger niet was.
  Als ik de generator aanzet geeft deze door die vlek helderder licht.
  Op het ogenblik heb ik maar wat vellen wit papier uitgeknipt en erop gelegd. Heeft iemand dit probleem wel eens gehad en is er een oplossiing voor? Heb ook geprobeerd om de zaak uit elkaar te halen, maar dat lukt niet.Tja anders moet ik misschien een andere kopen.

  • Maak er eens een foto van Hans.

  • Ha Kees, bedankt voor je reactie. Ik denk, dat ik niet zo slim ben bezig geweest. In het verleden heb ik mijn camera en telelens op zijn kop op de flat field generator gezet. Dit leek eerst niets uit te maken, het probleem manifesteerde zich plotseling. Dit zal wel door doorbuiging komen. Hoewel ik dacht, dat dit invloed had op het mislukken van 2 uur opnames van M51, bleek dat bij het weglaten van de Flats , dit niet het geval was.
   De opnames van M44 heb ik later genomen, hier is niets op te zien. Zelf ben ik tot de conclusie gekomen ,dat ik maar een nieuwe FG moet kopen, helaas. het zal helaas wel enige tijd duren voordat er een uit Italie wordt geleverd. Graag hoor ik je inschatting,vast bedankt!
   Geoptics 1Geoptics 2

   Ha Kees, bedankt voor je reactie. Ik denk, dat ik niet zo slim ben bezig geweest. In het verleden heHa Kees, bedankt voor je reactie. Ik denk, dat ik niet zo slim ben bezig geweest. In het verleden he
  • Dat ziet er inderdaad terminaal uit. Leveringen uit Italie gaan volgens mij niet met vertraging. Ik heb de afgelopen weken bestellingen gedaan in Duitsland en Nederland die in de normale 4-5 dagen hier zijn.

  • Bedankt, helaas.

  • Hans,

   Ik heb afgelopen najaar tijdens mijn astrovakantie in de Dordogne exact hetzelfde gehad. Ik heb de plexiglas schijf er eens uit gehaald en los getest. Toen was er geen vlek meer te bekennen. Daarom maar weer ingebouwd en sindsdien is alles nog goed gebleven. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met ingebouwde mechanische spanningen.
   Vr. gr. Huub Willems