Activity

  • Musquetier posted an update 3 weeks, 2 days ago · updated 1 week, 2 days ago

    Het is al even stil van mijn kant dus bij deze even een update:

    Ten eerste ben ik de afgelopen maanden met de opstelling van Andre Z. aan de gang geweest in Spanje en daar is voor mij nog veel te leren. Maar ten tweede kon ik mijn opstelling thuis de afgelopen maanden niet gebruiken omdat:

    1) ik bijna niet thuis was ivm werkzaamheden aan de andere kant van het land en ik mijn vrouw niet kon vragen om het dak open en dicht te doen omdat:
    2) mijn dak van mijn sterrenhok bijna niet meer open en dicht te krijgen was.

    Daarom heb ik de afgelopen maanden het dak voor 2/3 deel vervangen. Hij ging bijna niet meer open en dicht omdat de wieltjes in een houten sponning liepen en het hout van het dak vochtig was geworden en daarom was ingezakt. Dit komt mede omdat ik geen schorre kan plaatsen aan één zijde van de dak panelen om deze daar zelfdragend moet zijn omdat de andere dakdelen hieronder wegschuiven).

    Inmiddels heb ik het volledig houten dak vervangen door stalen frames met hierin plaatjes multiplex voorzien van stalen gekogellagerde wielen die over stalen rails lopen die bevestigd zijn op stalen kokerprofielen. Dat gaat geen kant meer op en kan nu worden geopend met één vinger duwkracht!!!

    Volgend weekend het hok verder aftimmeren en dan kunnen we weer lekker aan de gang. Natuurlijk zijn de heldere nachten dan passe… 🙁

      • 3 people like this.
    • Lekker is dat als je zoveel werk verzet en je alles met 1 vinger kan bewegen, top! Geeft ook weer meer zin alles open te gooien wanneer je wilt beginnen.

    • Het hok is inmiddels af maar toen ik een test run wilde doen bleek de volgcamera (Lodestar X2) niet meer herkend te willen worden door de computer. Ik heb werkelijk alles geprobeerd om hem alsnog werkend te krijgen (andere kabels, andere computers, reboots, aan/uit doen, driver verwijderen en herinstalleren, andere versie driver, disable/enable device, uninstall en rediscover device, etc.) maar niks mocht baten. Ik vermoed dat de USB connector niet of slecht contact maakt met het printed circuit board… Als ik de kabel beweeg vindt de computer de camera telkens opnieuw (maar herkend niet dat het een camera is).

      Jimmy van AstroMarket verwijst me vanwege verlopen garantieperiode (gekocht in 2015) naar StarLight dus die maar gemaild om de camera te retourneren om deze na te laten kijken.

      Tot die tijd ligt alles weer stil want fotograferen zonder guide camera levert allemaal eitjes-sterren op. 🙁

    • Oh dat is klote, zoals je dat in goed Nederlands zegt. Klinkt inderdaad als een gebroken kabel, of misschien zelfs poort want dat komt soms weleens voor bij de Lodestars. Misschien een optie om open te maken en de boel te solderen?

    • Ik stuur hem naar StarLight Xpress in de UK, ze hebben aangeboden de camera met een betere type connector te repareren. Prima communicatie en snelle response!

    • Kosten? Anders ga ik dat ook eens doen.

    • weet ik nog niet. In ieder geval de verzendkosten (incl. verzekering).

    • De service van SX is perfect. Ik kocht een paar jaar geleden een 2e hands SX-filterwiel. Windows 10 had moeite om hem aan de USB te koppelen. Stuur maar op, zei Terry dan flashen we de (wellicht verouderde) chip naar de laatste software. Kosten? Nada, niks. Alleen verzendkosten heen. De verzendkosten van UK naar NL heeft hij betaald!
      Ik heb ook een oude Lodestar gehad met dat gammele stekkertje. Bij Alibaba een bosje connectoren met draadje gekocht en zelf een RJ-connector aan gesoldeerd. Met tape aan de Lodestar vast gezet. Toen kon ik een gewoon RJ kabeltje gebruiken. Kosten? Een dubbeltje. De X2 Lodestar heeft zo’n RJ connector ingebouwd. Maar met mijn 10M mount komt ie niet aan het werk. Ik doe tot nog toe alles unguided.