• Hekel posted an update 8 years, 7 months ago · updated 8 years, 7 months ago

    Ziet er goed uit, echt super dat je dit doet!

      • 1 person likes this.
    • Dank en graag gedaan :-). Voor mij is dit overigens ook een leertraject en wijze om terug te kunnen vallen op een eenvoudige workflow. De volgende delen worden spannender :-)

      • Marc, ik kan je niet genoeg danken wat je voor ons doet en voor de gehele gemeenschap die aan astrofotografie doet. Ik wacht nog even met het toepassen er van tot dat je helemaal gereed bent. Als je ergens mee zit kun je me gerust wat vragen. Deze nacht is het weer super, heb vele mooie platen binnen gehaald, zal straks met PI nog veel fraaier worden. Je verdient een oorkonde, reuze bedankt nogmaals, we hadden nog wel eens een meningsverschil in het verleden maar dat is vergeten. We zijn niet allemaal hetzelfde. Ik hoop voor SN nog iets terug te kunnen doen. Ik zal je promoten bij de rondleidingen die wij doen op de universiteit, daar komen ook veel amateurs op af. Ook succes met je vaste behuizing. Het ledental zal binnenkort fors groeien door je inzet. Ik vind de weergave van opnamen beter overkomen dan op het AF maar dat kan ook aan mij liggen. Heel veel succes verder. Ik bekijk de tutorials ook op PI en op andere sites.

        • Hans, dank voor je woorden, dit motiveert zeer zeker. Ik hoop met name dat het mensen helpt, ik hoop dat vooral de stapsgewijze workflow omschrijving in het Nederlands geïnteresseerden over de streep trekt.

          Je kent mijn streven, SN dient een alternatief voor AF te zijn, aanzienlijk kleiner, gezelliger en opener en zo min mogelijk opgeblazen ego’s maar meningen moeten gegeven kunnen worden. Ik geloof dat we aardig op weg zijn …

          Streep onder de meningsverschillen :-) (die heus nog wel eens voor zullen komen :-) ).

          De rede dat de weergave van images beter overkomt is dat ik geen gebruik maak van standaard forum software en lightbox software. Dit heeft zijn voordelen en nadelen. SN heeft onder water wel een echt forum (verdeeld onder de groepen), maar ik geloof meer in de Facebook achtige opzet (de pagina waarvan je nu deze reactie leest) i.c.m. met een krachtige een laagdrempelige zoekfunctie (zie het vergrootglas rechtsboven). Een zoekfunctie waarin je niet eerst de 3de planeet van rechts moet benoemen om überhaupt te kunnen zoeken. SN is ook geoptimaliseerd voor tablet en mobiel gebruik.

          Ik maak hier dagelijks gebruik van en het heeft nogal wat voeten in aarde gehad om deze zoekfunctie te implementeren.
          Voorbeeld, jij poste vandaag je L image van NGC 1499, ik zocht direct op NGC 1499 ( https://www.starry-night.nl/?s=NGC+1499 ) en zag een vergelijkbaar image van jouw hand van 13 maanden geleden … zeer fraai (en wellicht te combineren). Deze functie werkt echt goed en zoekt ook in je SN mail.

          SN zal technisch door ontwikkeld worden en de nadruk zal op content liggen, zoals bijvoorbeeld de PixInsight tutorial reeks, waar ik nog niet klaar mee ben, uiteraard. Ik hak alles op in kleine deelstapjes en moet binnenkort nog een beginpagina maken waarop de flow visueel duidelijk wordt (en de losse artikelen makkelijk te benaderen).

          Genoeg te doen maar met plezier!

          ps: ik ben benieuwd naar je resultaten van deze nacht.

        • Hallo Hans, de eerste helft van de PixInsight tutorials zijn gereed. Alle stappen + een paar uitzonderingssituaties zijn omschreven. Maar eerst moet ik nog een workflow (overkoepelende pagina) maken.
          De volgende reeks zal ruis reductie behandelen:
          Ik heb bewust de workflow in 2 delen verdeeld, de basis om tot acceptabele resultaten te komen, en dadelijk de diepte in om het maximale uit images te halen.

Scroll to Top