FAQ

Mogelijke vragen over het functioneren van deze website zijn in het starry-night.nl FAQ verzameld. Het FAQ zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid indien hier rede toe bestaat. Suggesties zijn van harte welkom via info@starry-night.nl of een berichtje aan de beheerder.

Q1: Starry-night.nl lijkt anders dan normale op forum software gebaseerde websites.
A1: Dit is juist, starry-night.nl bestaat niet alleen uit forumsoftware maar uit 3 onderdelen die onderling nauw zijn verbonden door één homepage, de Wall met social media functionaliteit:

  1. een blogging systeem voor alle artikelen en gidsen;
  2. een forum tevens te gebruiken door groepen;
  3. de Wall.

Q2: Wat is de Wall?

A2: De Wall fungeert als homepage en is qua functionaliteit vergelijkbaar met een Facebook pagina.

  1. op de Wall worden alle activiteiten getoond die op de verschillende site onderdelen plaatsvinden zoals in A1 benoemd;
  2. de Wall is het verbindende element van alle individuele site onderdelen van starry-night.nl.

Q3: Ik kan op meerdere plekken berichten plaatsen en foto’s uploaden, levert dit geen fragmentatie op?
A3: Nee, starry-night.nl bestaat zoals toegelicht in A1 uit verschillende onderdelen:

  1. iedere gebruiker heeft zijn eigen member Wall, op deze member Wall kan een gebruiker zijn eigen updates posten eventueel voorzien van afbeelding welke hij of zij kan uploaden;
  2. iedere groep heeft heeft een eigen group Wall, op deze groep Wall kunnen groepsleden updates posten eventueel met een afbeelding;
  3. de Wall op de homepage laat alle activiteiten zien zoals deze voortkomen uit 1. en 2. alsmede nieuwe posts (articles) in het blogging systeem.

Q4: is er een verschil als ik post op de homepage of via mijn eigen profiel?
A4: nee, zie ook Q5.

Q5: kan ik posten op de wall van andere leden?
A5: ja, klik op de naam van een member of ga naar de memberspage en klik op de naam van een member, je kunt nu een berichtje rechtstreek op de wall van een andere member schrijven. De geadresseerde zal een notificatie ontvangen. Let op, berichten achtergelaten op een member Wall zijn ook zichtbaar op de homepage.

Q6: heb ik een eigen afbeeldingsgalerij?
A6: ja, alle door jouw geplaatste afbeeldingen (via de homepage, je memberpage of via eventuele groepen) zijn zichtbaar in je eigen galerij via je memberpage.

Q7: ik heb niets met Facebook, maar kom op Starry-Night.nl een “like” button tegen?
A7: de like button kan beschouwd worden als favorieten. Als je naar je eigen memberpage gaat zie je een “My Likes” tab, hieronder zie je al je favoriete posts.

Q8: wat is de functie van de “News Feed” tab op de memberpage?
A8: de “News Feed” laat alleen de activiteiten van je vrienden zien dit in tegenstelling tot de homepage en is dus een filter om alleen nieuwe activiteiten van degene in wiens activiteiten jij geinteresseerd te laten zien.

Q9: ik heb mij geregistreerd met voor- en achternaam (profiel) en heb een username maar ik wil mijn user(nick)name op de site gebruiken?
A9: dit kan, Starry-Night.nl laat leden kiezen welke gebruikersnaam getoond wordt op de website. Klik linksboven op het de tekst ballon en klik op profiel. Je ziet nu naast de regel “Display name publicly as:” een dropdown box met alle mogelijke voorkeuren (waaronder je user- en nickname). Selecteer een naam en klik onderaan de pagina op “Update Profile”

Q10: wat gebeurt er met mijn locatie gegevens (zie ook Privacy Statement)?

A10: de locatie gegevens zoals opgegeven tijdens de registratie of achteraf aangevuld in je profiel worden:

  1. voor weergave van locatiegebonden data in het weerwidget gebruikt en;
  2. voor de Observing Sites pagina gebruikt.

Q11: kan ik mijn eigen account verwijderen?
A11: nee, zoals op de meeste fora is verwijderen van je account niet (langer) mogelijk. De integriteit van (discussies op) het forum (of andere site onderdelen) zou bij verwijdering in gevaar komen. Als een lid te kennen heeft gegeven niet langer actief te willen zijn op starry-night.nl zal zijn account geblokkeerd worden (op aanvraag zal deze gedeblokkeerd worden).

Indien u nog vragen mocht hebben over de functies en het gebruik van starry-night.nl, dan kunt u contact met ons opnemen via info@starry-night.nl of door een berichtje aan de beheerder en/of moderator te versturen.

Laatste revisie

Juli 2016: De beheerders van starry-night.nl.

Leave a Reply

Scroll to Top