About

Welkom in de nieuwe Nederlandstalige astrofotografie gemeenschap: starry-night.nl!

De volledig open en kleine community van starry-night.nl is opgericht in 2014 en was van oorsprong een forum voor een ieder die zich bezig hield met (amateur) astronomie. Door de jaren heen is het zich steeds meer gaan richten astrofotografie en vanaf de overname door Rob en Nicolàs in 2021 hebben we besloten de inrichting van het forum zodanig aan te passen dat het met name daarvoor geschikt is. Het forum richt zich op zowel beginnende als op de gevorderde astrofotograaf, maar staat uiteraard ook open voor iedereen die slechts belangstelling voor het onderwerp heeft, maar (nog) niet in het bezit is van de bijbehorende apparatuur. Onderwerp van de fotografie kunnen zowel Deep-sky, Planeten, Kometen, Meteoren, Lichtende nachtwolken als de Zon en Maan zijn.

Het moderatie-team van Starry-Night hecht waarde aan een beleefde discussie en moderatie zal dus plaatsvinden op het moment dat dit in gevaar komt. Het doel is een veilige omgeving te bieden voor een ieder, ongeacht de ervaring. Uiteraard worden onderbouwde discussies en opbouwende kritieken op prijs gesteld!

Voor nieuwkomers worden artikelen en gidsen aangeboden om snel thuis te raken in de wonderlijke wereld van astronomie. Deze artikelen en gidsen worden door leden geschreven en zoveel als mogelijk voorzien van hun eigen (fotografisch) materiaal.

Voorbeelden van deze gidsen zijn:

 1. Astronomie leren door 10 tips;
 2. Hemelkwaliteit gids;
 3. De sterrenbeelden gids;
 4. De Melkweg gids;
 5. De maangids;
 6. De PixInsight gids.

Nieuwe artikelen zullen regelmatig op starry-night.nl worden gepubliceerd. Alle artikelen richten zich op zowel de nieuwkomer als gevorderden.

starry-night by Lucien Rompelberg
starry-night door Lucien Rompelberg.

Starry-night.nl biedt leden een aantal unieke features:

 1. ondersteuning voor sociale media functies binnen de site zelf (gebruikers hebben een eigen “wall”) en kunnen alle activiteiten op de website volgen via “activity”;
 2. de mogelijkheid zichzelf te organiseren in eigen groepen met naar keuze eigen forum(s);
 3. geen gebruikers quota of compressie voor images, upload tot 12mb mogelijk;
 4. promotie van de persoonlijke website of (flickr, Astrobin etc. pagina) van de individuele leden via het Links menu.

Starry-night.nl ondersteunt zoals omschreven in 2. het creëren van eigen groepen. M.b.v. van deze functie kunnen tijdelijke of vaste project/interesse groepen worden gevormd. Deze groepen kunnen zowel openbaar, als privé toegankelijk worden gemaakt. Starry-night.nl zal in het kader van een volledig open community beoordelen (in onderling overleg met de groep moderator) of de inhoud van de groep interessant genoeg is voor publieke toegang.

In technisch opzicht is de starry-night.nl website:

 1. gebaseerd op een modern en actief ontwikkeld CMS (Content Management Systeem);
 2. geschaald middels CDN (Content Delivery Network) technieken;
 3. van meet af aan ontwikkeld voor zowel desktop als mobiel gebruik.

Voor opmerkingen over functionaliteiten, bugs of verbetervoorstellen kun je contact met ons opnemen via info@starry-night.nl.

Doneren:

Het is mogelijk om te doneren aan starry-night.nl (via paypal). Donaties zijn uiteraard vrijwillig en de hoogte zelf te bepalen. Een donatie kan niet alleen een blijk van waardering zijn maar wordt ingezet voor de verdere ontwikkeling van starry-night.nl en voor het dekken van de hosting kosten.

Het starry-night.nl team wenst je heel veel plezier met deze nieuwe community mede door jou gevormd!

Leave a Reply

Scroll to Top