• Michon posted an update 6 years, 4 months ago · updated 6 years, 4 months ago

  Goedenavond gepassioneerde collega’s,
  Ik heb een technische vraag mbt de GPS van Skywatcher en de verbinding met mijn leptop.
  Via de RJ 11 verbinding doet hij het goed met de Synscan, maar ik probeer via EQ mod een directe aansturing te krijgen voor mijn AZ/EQ 6 pro GT en dus de gps aan te sluiten op de leptop. Vroeger heb ik wel eens een een Youtube voorbij zien komen met een fraai extra kabeltje via de s-verbinding naar usb, maar die lijkt geheel verdwenen te zijn en een zelf geimproviseerde USB verbinding loopt vast ivm met allerlei drivers, die niet werken. Heeft iemand ervaring? ik heb geen vaste observatie plek en wil ook niet iedere keer al die GPS gegevens in voeren als dat geautomatiseerd kan. hoe los ik dit op?

  • Helaas heb ik zelf geen ervaring met GPS modules. Is het niet mogelijk om op lokatie gewoon Google maps te gebruiken en daar de exacte GPS gegevens vandaan te halen en in de software in te vullen? Heb je een link naar de specs van de GPS module?

  • Ik heb een AZ-EQ5GT met ook een Skywatcher GPS muis. Het belangrijkste voordeel van die GPS is de tijdinformatie, niet de lokatie informatie. (1 seconde=15 boogseconden). Je zou de AZ-EQ6-GT via de USB aansluiting op de montering moeten kunnen aansturen?

  • Dag Kees,

   dank voor je antwoord, goede info mbt de tijd, maar ik begrijp niet goed goed wat je bedoelt met je laatste zin/vraag: Je zou de AZ-EQ6-GT via de USB aansluiting op de montering moeten kunnen aansturen?

  • De AZ-EQ5-GT heeft een USB aansluiting op de montering en ik nam aan dat de grote broer dat ook zou hebben. Maar na even verder zoeken zag ik dat er geen USB aansluiting op zit dus dat zal niet helpen.

Scroll to Top