NEW SCOPE: William Optics Gran Turismo 71mm f5.9

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #19517

  Bus
  Participant
  posts: 257

  Gisteren ben ik de trotse eigenaar geworden van een heuse refractor telescoop…en wat voor eentje ;-).Een APO airspaced triplet met 3 FPL53 glas-elementen om kleurschifting tegen te gaan en een 1:10 R&P focusser. Echt een pracht van een kijker met een hele degelijke en mooie afwerking, geleverd in een handige draagkoffer.

  De telescoop, welke ik via de website van William Optics had besteld (Eerst heel veel en ook goede reviews gelezen en uiteindelijk een DEMO-versie besteld (99% nieuw, enkel gebruikt voor een starparty wat mij 25% scheelde op de nieuwprijs). Veel van de Europese tegenhangers hadden de telescoop helaas niet in het assortiment waardoor ik uiteindelijk maar voor deze optie heb gekozen.

  Ook de specificaties van de optiek en de voorbeeldfoto’s op Astrobin spraken mij erg aan en bevestigden voor mij de goed optische prestaties van deze kijker. Voor meer details omtrent de kijker verwijs ik je graag door naar de site van William Optics

  Ik heb er gelijk een Reducer/Flatner 0.8x bijgekocht waardoor de kijker of f4.7 te gebruiken is en een (bijna) volledig vlak beeldveld geeft op een Full Frame sensor.

  De Reducer/Flatner zelf is variabel waardoor deze het beeldveld voor verschillende telescopen kan corrigeren.

  Uiteindelijk moet ik natuurlijk in de praktijk gaan ondervinden hoe de Telescoop presteerd, maar voor een eerste indruk ben ik zeker een heel tevreden iemand……..nu is het wachten tot de montering geleverd word en dan kunnen we echt gaan opbouwen en testen 😉

  To be continued!

   

  • 3 people like this.
  #19520

  Groenewold
  Participant
  posts: 1175

  Supermooi Rutger! Wat was nu die discussie op FB over de vorm van sommige sterren, is dat nu echt een dingetje of ligt dat aan de bewerking van sommige foto’s?

  #19521

  Bus
  Participant
  posts: 257

  Hoi Vincent

  Ik meende dat Christof Dierick die opmerking maakte, maar volgens mij doelde hij op de goedekopere doublet, en niet op de Triplet. De doublets hadden (is inmiddels ook gefixt) een systeem om de lenzen op hun plek te houden waarbij 3 pinnetjes werden gebruikt die in de kijkerbuis zichtbaar waren. Hierdoor kreeg je van die “kats eyes” op heldere sterren. Eenvoudig op te lossen met een aperture-mask, maar dat gaat natuurlijk weer ten koste van de snelheid van de kijker.

  Gelukkig heeft de GT71 hier geen last van (zie ook de voorbeelden op Astrobin)

  • 1 person likes this.
  #19522

  Groenewold
  Participant
  posts: 1175

  Oh nice, dacht even dat je toch diezelfde scoop had gekocht. Super zeg, ik zit ook te denken aan een dergelijke kijker voor de toekomst en/of in ieder geval een vaste opstelling want met dit weer is dat op- en afbreken mij inmiddels teveel gedoe aan het worden. 🙂

  #19523

  Bus
  Participant
  posts: 257

  JA, een vaste opstelling lijkt mij ook wel wat 😉

  Hier heb je een leuk artikel uit Sky at Night Magazine waarin de bouw van een dergelijke opstelling beschreven wordt

  http://www.skyatnightmagazine.com/feature/how-guide/how-build-back-garden-telescope-pier

  • 1 person likes this.
  #19524

  Guest
  Participant
  posts: 42

  Proficiat met je aankoop! Normaal krijgen we dan 6 weken regen, maar dat klopt dus  gelukkig ook weer niet. By the way welke software wordt gebruikt voor de prestaties van de kijker te bepalen. Ik zag dat in je bijlage van WO.

  Wim Engels

  #19529

  Bus
  Participant
  posts: 257

  Hoi Wim,

  Ik heb eigenlijk geen idee wat voor opstelling ze daar voor gebruiken. Ik neem aan een soort van optische bank waarmee ze de kleurschifting kunnen bepalen. Er zijn op dit forum vast wel mensen die weten hoe zoiets in zijn werk gaat!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You need to log in or to reply to this topic.