You need to log in or to post to this user's Wall.

 • Ik doelde met die zinssnede meer op het feit dat mijn eigen afbeelding er op het forum waardeloos uitzag,  en dus niet naar het forum zelf…..het is maar net hoe je het leest.

 • Dat dubbele spoor is een reflectie artefact van de heldere sterren uit de nabijgelegen Running man nevel.

 • Het euvel is boven water…Na de opmerking van @theunissen (nogmaals, mijn post had geen negatieve bedoeling richting het SN-forum, maar eerder een rechtstreekse vraag hoe je het beste een afbeelding in voldoende resolutie kunt uploaden zodat iedereen van die mooie afbeeldingen kan genieten, maar dat terzijde) werd ik erop geateendeerd dat de g…[Read more]

  Het euvel is boven water…Na de opmerking van @theunissen (nogmaals, mijn post had geen negatieve b
 • Even een snelle vraag tussendoor…In welke resolutie moeten de foto’s worden ge-upload om een beetje een fatsoenlijk plaatje te geven die ook voor anderen hier op het forum de moeite van het bekijken waard zijn. Ik merk dat bij mijn eigen uploads van opnames de resolutie hier op het forum echt waardeloos is daar waar het thuis op de PC toch prima…[Read more]

  • Het gaat denk ik niet om resolutie Rutger, meer om JPG compressie. De M42 foto heeft te veel compressie zoals te zien is in deze 100% deel-weergave. Elke foto mag, zoals te zien is bij uploaden, 20 megabyte zijn. En dat is een flinke JPG.
   busres

   Het gaat denk ik niet om resolutie Rutger, meer om JPG compressie. De M42 foto heeft te veel compres
  • Hoi Kees,

   Komt de Jpeg compressie dan door het Starry-night forum??? Ik zie dit namelijk niet thuis op mijn computer. En zo ja, hoe voor kom je dat dit hier op het forum wel gebeurt?
   Alvast bedankt.

  • Dat komt niet door het forum. Met welke JPG compressie/kwaliteit save jij de opnamen? Ik gebruik 98% of 100%. busjpg

   Dat komt niet door het forum. Met welke JPG compressie/kwaliteit save jij de opnamen? Ik gebruik 98%
  • Daar zal ik dan thuis eens even naar gaan kijken. Normaliter verklein ik de Jpeg afbeeldingen naar 1900pixels lange zijde…..misschien moet ik dat eens niet doen? Volgens mij heb ik de kwaliteit van de Jpeg op 100% staan. Ik zal vanmiddag direct even kijken hoe dat zit.

  • @buzzmeister Ik zou het waarderen als je niet direct naar SN wijst. Mede gezien het feit jouw jpg … nu we het over compressie hebben … 55kb groot is. Van een fotograaf mag men toch veronderstellen dat deze weet hoe compressie werkt en wat het effect hiervan is. Screenshot 2020-11-20 at 14.22.12

   @buzzmeister Ik zou het waarderen als je niet direct naar SN wijst. Mede gezien het feit jouw jpg &#
  • Ik gebruik geen compressie in Paint Shop Pro (bij Opslaan Als staat de slider op Best Quality). Wat ik wel doe is of een crop (uitsnede) maken of de afbeelding tot 90%, 85% of 80% etc. verkleinen, totdat deze net onder de limiet voor uploaden zit. Op die manier krijg je de beste plaat op het forum.

   Nicolàs

 • Hoi Bob (Of was het nou Rob),

  Deze opname verdient ook nog een paar extra korte subs van 10 sec o.i.d. om het trapezium nog beter in beeld te krijgen. Het weer heeft de laatste tijd echter niet echt meegewerkt, dus dat is iets voor op de to-do lijst.

 • Een aantal dagen geleden wilde ik komeet C/2020 M3 (ATLAS) op de foto zetten…. Om de tijd te doden had ik nog een klein half uurtje om M42 op de foto te zetten.

  Met in het achterhoofd de kennis dat de ASI294MC op gain 120 in de zogenaamde “lage ruis stand” schiet bij nagenoeg gelijkblijvend dynamisch bereik wilde ik toch eens testen wat de…[Read more]

  Een aantal dagen geleden wilde ik komeet C/2020 M3 (ATLAS) op de foto zetten…. Om de tijd te d
 • Bus started the topic Cederblad 214 in the forum Deepsky 3 years, 5 months ago

  Gisteren heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt (Ouderwets Hollands Herfstweer zal ik maar zeggen) om een bibliotheek aan Dark-frames te schieten voor de ASI1600MM cool. Vandaag heb ik het betreffende setje darks gebruikt om mijn SHO-opname van Cederblad 214 mee te kalibreren.

  Deze opname is gemaakt met een Omegon RC6” welke ik met vallen en o…[Read more]

  Gisteren heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt (Ouderwets Hollands Herfstweer zal ik maar zeggen
 • Bus replied to the topic Telescoop collimeren in the forum Telescopen 3 years, 5 months ago

  Thanks voor de aanvullende informatie

 • Bus replied to the topic Telescoop collimeren in the forum Telescopen 3 years, 5 months ago

  Ik vindt het gaaf! Heel erg handig zo’n kunster op oneindig. Is het werken met een oude Newton aan te raden om de kunstster zijn oneindige karkater mee te geven? Of zou je ook een losse spiegel met daarvoor een lichtbron kunnen gebruiken???

 • Bus replied to the topic Mars op 3 oktober 2020 in the forum Zonnestelsel 3 years, 6 months ago

  Mooie en duidelijke uitleg waarom een OSC camera met kleinere pixels toch een slechter resultaat geeft dan een Mono camera met kleurenfilter. Zelf zit ik nog in een prille fase van de planeet fotografie (net twee sessies kunnen doen) met de ASI294MC pro en ASI1600MM. Daar valt nog een hoop winst te behalen zo te lezen. De TeleVue Powermate 2.5x…[Read more]

 • Oei, dat klinkt nog aardig ingewikkeld aangezien het maken uit karton toch nog wel enige afwijking met zich mee zal brengen. Zou het bepalen van de spiegelafstand met een Ronchi-filter het best fotografisch of optisch te doen zijn.? Ik neig naar fotografisch, maar ik lees in jou uitgebreide collimatieprocedure dat je ook een lens op je camera…[Read more]

 • Ik kwam in mijn eeuwige zoektocht naar perfectie (die ik toch nooit ga vinden) een interessant item  tegen over het collimeren van een SCT of RC kijker met een Tri-Bahtinov masker. Mijn intresse was meteen gewekt aangezien ik zelf geen optische bank of Howly Glatter lasercollimator in mijn bezit heb en de aanschaf of productie hiervan mij teveel…[Read more]

 • Bus replied to the topic NGC 7789 in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

   

  Nee, het weer is echt volledig in de herfststand geschoten na die fraaie nazomerse periode.

 • Bus replied to the topic NGC 7789 in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

  Dither je ook tussen de opnames door? Het lijkt erop alsof er wat walking noise zichtbaar is. Verder verdiend deze foto natuurlijk veel meer integratietijd, maar zoals je zelf al aangaf is het hier in Nederland nou niet bepaald een astrofotografie-whalhala.

 • Bus replied to the topic 2015-2020 collage in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

  Dat zijn heel wat schitterende foto’s ;-)

 • Bus replied to the topic M31 vanuit de achtertuin in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

  En nog mijn excuus voor de slechte kwaliteit foto van Andromeda hier bovenaan het draadje….dat kopieren van FB is dus geen goed idee. Ik ga thuis eens een betere versie uploaden. Daar heeft iedereen wat aan!

 • Bus replied to the topic M31 vanuit de achtertuin in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

  Hoi Han en Nicolas,

  Interessante materie en ik vindt het ook helemaal niet erg dat mijn draadje hiervoor gehijacked wordt. Sterker nog, deze informatie heb ik doorgespeeld naar ZWO en bijgevoegde link van Nicolas (de code voor de hyperbolische curve-fitting.) ook maar even doorgestuurd.

  Uiteindelijk zijn we toch allemaal op zoek naar een meer…[Read more]

 • Bus replied to the topic M31 vanuit de achtertuin in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

  Die zal ik ook meteen in een folder zetten! Het uploaden kan bij mij wel even duren aangezien ik op zolder echt een heel slecht WiFi-signaal heb. misschien is het beter om de computer eens los te koppelen en in de woonkamer te laten stampen op de data.

 • Bus replied to the topic M31 vanuit de achtertuin in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

  Hoi Han,

  Ik weet natuurlijk niet waar ze bij ZWO voor gekozen hebben, maar als een parabolische curve minder nauwkeurig is als een hyperbole curve dan is dat zeker iets waar ze naar moeten kijken bij ZWO

 • Bus replied to the topic M31 vanuit de achtertuin in the forum Deepsky 3 years, 6 months ago

  Hoi Kees…. Daar heb je inderd een goed punt. Het plaatje vd V-curve was een screenshot van een eerdere sessie. Maar de foto met het Bahtinov masker en die van de autofufocus horen wel bij elkaar.

  Ik weet nu nog niet of dat een fout in de ASIAir is, maar ik ga daar de volgende keer zeker op letten.

  De data van de squid zal ik binnenkort…[Read more]

 • Load More
Scroll to Top