Groeten uit Gouderak

Activity Forums Startersforum Even voorstellen Groeten uit Gouderak

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #25884
  Slingerland
  Participant

  Hiermee wil ik me aan jullie voorstellen. Ik ben Arie Slingerland, bijna 65 jaar, vader van 8 kinderen en 11 kleinkinderen, vorig jaar mijn bedrijf verkocht en gestopt met werken. In de herfst van 2014 de basiscursus astronomie gevolgd bij de sterrenwacht Rijswijk. Sindsdien verknocht (of verslaafd?) aan astrofotografie. Veel tegenslagen, veel miskopen, veel goede maar ook veel slechte adviezen, maar het gaat nu de goede kant op! Ik ben geen aanhanger van het evolutie geloof en ook niet van de big-bang theorie – eerst was er niets en toen is het ontploft – geloof ik niet.

  #25885
  Theunissen
  Participant

  Dank voor het voorstellen en nogmaals van harte welkom, we hebben al mooie bijdragen gezien. Waar haal je eigenlijk de tijd vandaan (ik refereer aan je kleinkinderen 🙂 ). Ik vind je mening inzake evolutie en big-bang erg interessant, wat is jouw theorie? Zoals wij in Limburg zeggen, d’n Hoofinzenjeur? Ik hoop dat je veel plezier hebt en krijgt op SN en opmerkingen zijn altijd welkom.

  Groet,

  Marc

  #25886
  Slingerland
  Participant

  Nou ja, sinds ik niet meer werk heb ik tijd zat maar ik heb altijd prioriteit aan kinderen en kleinkinderen gegeven.
  Dat vind ik nu leuk dat je interesse hebt in mijn ‘theorie’ , omdat veel sterrenwachten enz. discussie over religie uitbannen. Inderdaad is mijn vaste overtuiging dat God alles heeft gemaakt en Zichzelf in Zijn Woord de Bijbel openbaart. In en door Zijn Zoon Jezus Christus die de schepper is en ook mijn verlosser. Hij is ook de erfgenaam van het heelal en deelt die erfenis met hen die zich aan Hem toevertrouwen. Dus wat ik nu bestudeer en fotografeer is een deel van mijn erfenis!

  #25887
  Theunissen
  Participant

  Ondanks dat ik niet jouw overtuiging deel heb ik nooit ingezien waarom op fora of sterrenwachten deze discussie niet gevoerd kan worden. Zolang gelovigen en minder gelovigen elkaar in elkaars waarde laten is de discussie alleen maar interessanter en zeker in de context van astronomie … het universum. Ik persoonlijk geloof niet in de zoon Jezus Christus (in de letterlijke context) maar kan een “Hoofd Ingenieur” niet uitsluiten. Er zit teveel regel en van de andere kant chaos in het “systeem”.
  In dit bredere kader, precies zoals jij omschrijft is de discussie vooral interessant.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Scroll to Top