Welke software?

Activity Forums Astrotechniek Methoden en Technieken Welke software?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #16933
  Michael
  Participant

  Hallo allemaal,

  Ik heb een sky-watcher neq6 montering waarmee ik graag wil gaan fotograferen. (heb een zwo asi camera) Ik ben nog wel een beginner hierin.

  Ik heb een tijd geleden wat geprobeerd met de eqmod software voor de aansturing van de mount. Voor het stacken gebruikte ik registax of autostackert!2. Altijd problemen gehouden met het goed uitlijnen van de montering mede doordat ik vaak geen zicht op polaris heb.

  Nu heb ik een nieuwe laptop en kan dus met een schone installatie beginnen.

  Wat is op dit moment de beste keuze qua software om mee te werken icm mijn eq6 montering? En wat is de beste keus als het gaat om stacken? Ik lees hier veel over Pixinsight?

  Het zou fijn zijn als de software voor aansturing ook zonder polaris kan helpen mijn mount uit te lijnen dmv de drif methode bijvoorbeeld. Wat raden jullie mij aan?

  #16934
  Groenewold
  Participant

  Stacking; APP ofwel Astro Pixel Processor
  Nabewerking: PixInsight

  Wil je niet voor beiden betalen dan raad ik wellicht nog steeds PixInsight aan, gezien de uitgebreide nabewerking-tools die nog wat missen in APP.

  Aansturing onder Windows: EQMod/ASCOM, je hebt weinig andere keus, in combinatie met Sequence Generator Pro (echt top programma voor fotografie sessies).

  Uitlijning dmv drift methode; PHD2

  #16938
  Michael
  Participant

  Dank je wel! :)

  #16939
  Groenewold
  Participant

  Er zijn meerdere leuke pakketten uiteraard, maar dit is zo ongeveer het setje waar velen op uitkomen. Ik gebruik wat geheel anders, maar zo heeft iedereen wel zijn eigenaardigheden. ;)

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Scroll to Top