You need to log in or to post to this user's Wall.

 • Meijer and Profile picture of MusquetierMusquetier are now friends 1 year, 1 month ago

 • Beste Nicolàs en Rob,

  Grote complimenten voor het dagenlang werken om het systeem soepel te laten verlopen; de page-load is dan ook perfect – en dit vergt zeker geen verbetering meer. Het moge dan ook duidelijk zijn dat júllie zwoegen zijn vruchten heeft afgeworpen.

  Inmiddels heb ik vernomen en gezien dat er nog meer aanpassingen zijn gebeurt: I…[Read more]

 • Update 28/03/2023:

  Steffen (@overlander), hartelijk bedankt voor je noeste arbeid voor wat het testen van de site betreft! Ik heb onze berichten erover allemaal van de Activity-pagina verwijderd, maar ze zijn nog gewoon in het forum terug te vinden.

  Na een paar dagen zwoegen heeft Rob eindelijk wat meer gang in de server weten te krijgen, de…[Read more]

 • Beste leden,

  Vóórdat ik te diep op alles inga of mensen een zeer brede uitleg geven met goede intentie, wil ik direct duidelijk maken dat ik nog lang niet van plan ben om iets aan te schaffen; ik wil slechts beter voor mijzelf bepalen of dit is wat ik wil, – en of ik hier een stevig budget voor wil uittrekken in de toekomst. 

  Tegen mijn ve…[Read more]

 • Mooi om te zien en zeer zeker interessant om ook de gebruikte filters te lezen., en wat mij ook op een vraag brengt:

  H-alpha reduceert lichtvervuiling of beter gezegd, het laat maar een zeer smal deel van het spectrum door. Voor zover ik begrijp zorgt dit filter dan ook voor sterk contrast en neemt dus minder waar (minder details die vastgelegd…[Read more]

 • Beste heren,

  Het onderwerp was mij even ontglipt om verder aan te werken en heb zojuist even diverse doorgenomen. Nu zoek ik op een stukje over  verschillende emissielijnen (zoek nog een soort overzicht of programma welke wat meer inzicht geeft) en ik ben wat informatie aan het opzoeken over Ångström hoe deze van invloed is.

  In de basis is he…[Read more]

 • Even mijn gedachten kronkel voordat ik de vraag stel.

  De komeet heeft een bepaalde samenstelling waarbij mijn vermoeden is dat er een metaal aanwezig is van koper (immers een groene kleur). En door de snelheid,  en daarbij de hoge temperaturen, een aggregatietoestand ontstaat van plasma wat de energie geeft voor “ontbranding” van de stofdeeltjes…[Read more]

 •  

  RGB staat voor de kleuren, klopt het dat Lum voor het aantal lumen staat om de lichtintensiteit op de opname te krijgen? Maar wellicht voor mij de meest interresante vraag, wat voor volgmontering kan dit zo nauwkeurig volgen? Ik neem aan dat een doorsnee montering met tracking dit nooit en ten immer kan doen.

  Mooi om te zien!

   

  Steffen

 • Meijer posted an update 1 year, 3 months ago

  RPi 3B knutsel project onderdelen komen langzaam allemaal binnen, helaas nog niets vastbakken i.v.m. het te schrijven artikel. Ik wil nog wel een mooie setup hebben voor verlichting, camera en microfoon voor uitleg met video. En voor nu maar eindeloos door zoeken op internet voor aansluitende projecten.

  Dit is ook een mooi aansluitend project…[Read more]

 • Even los van alle opnames, hoeveel werk zit hem in de nabewerking; Dat is namelijk iets wat mij tegenhoudt op dit moment, door de gedachte dat het nog een aantal uren kost om alles te bewerken “mogelijk ook i.v.m. rekenkracht tot de grafische kaart (en/of) de processor”.

  Zou je mij in het kort daar iets over willen vertellen?

   

  Steffen

 • Foto’s op diverse plekken in bericht plaatsen,

  Ik kan extern inladen via wat dan ook met img, maar heb liever de foto’s geüpload naar het forum zelf (dit i.v.m. verlies van de foto’s). Helaas komen alle foto’s dan onder het bericht te staan wat ik wil voorkomen bij DIY projecten. Is het mogelijk op het forum om de foto’s op diverse plekken te…[Read more]

 • Meijer replied to the topic C/2022-E3 ZTF in the forum Kometen 1 year, 3 months ago

  Mooi om te zien Volman, ik heb nog niet eerder een foto gezien van iemand die een komeet heeft weten te fotograferen (ook nooit naar gezocht). Knap staaltje werk als je het mij vraagt.

  Stef

 • Hoi Nicolàs,

  John plaatste in een bericht bij hun in een onderwerp van mij: “°MA” met heel veel spaties er tussen en verwijderde deze na een poosje weer. Omdat ik soms creatief autistisch gedrag kan hebben en flink out of de box kan functioneren, bracht de combinatie van het onderwerp en zijn bericht mij uiteindelijk bij dit forum. Eenmaal dit f…[Read more]

 • Beste forumleden, beheerders en moderators,

  Ik ben dit forum in een ver verleden ooit eens tegen gekomen en op een cryptische manier weer herontdekt dankzij een ander forum (hint van een beheerder), maar ik zit nog niet in de hoek van astrofotografie en ben daar ook niet helemaal over uit of dit is wat ik wil. Het neemt natuurlijk niet weg dat…[Read more]

 • Meijer‘s profile was updated 1 year, 4 months ago

  • Beste Meijer,

   welkom op Starry-Night.nl!

   Rob Musquetier (@moderatorr) en ondergetekende (@moderatorn) zijn de moderators hier. Mocht je vragen hebben, dan kan je ons per mail (info@…) bereiken. Voor het versturen van PM’s moet je eerst een Friendship aangaan met de persoon in kwestie.
   Het posten van foto’s, vragen en opmerkingen kan in de…[Read more]

 • Meijer changed their profile picture 1 year, 4 months ago

Scroll to Top